.
خربزه میوه ای با طبیعت گرم، خوشمزه و آبدار بوده و سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای خوراکی است که فواید و خواص بسیاری برای سلامتی دارد
این میوه شیرین و گواراست و دارای ارزش غذایی بالاست
خربزه شامل دو نوع گرمک و طالبی هم است که خربزه نسبت به این دو آبدارتر و خواهان بیشتری دارد، این میوه در گروه صیفی جات جای می گیرد
هر آنچه باید از فواید خربزه بدانید
در خربزه وجود آنزیم و مواد قندی و انرژی زا بودن موجب نشاط، فعالیت و تمدد اعصاب (ریلکسیشن) شده و استرس را کاهش می دهد به ویژه در سالمندان خستگی و بی حالی را رفع می کند.
خربزه حاوی ويتامين A ، B1 ، B2 ، B6 و ويتامين C می باشد که می تواند کک و مک و سیاهی صورت را برطرف و طراوت و شادابی آن را دوچندان سازد.
وجود پتاسیم، ویتامین C و فیبر در خربزه موجب گشایش عروق و بهبود جریان خون شده و به این ترتیب فشار خون را کاهش می دهد.
خربزه دارای ویتامین A و سلولز بوده و همچنین فیبر محلول که می تواند به بدن در ترمیم و تجدید سلول ها موثر باشد.
خربزه به دلیل دارا بودن و وجود پتاسیم بسیار باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها کمک و موجب سلامت آنها می گردد.
رنگ دانه های کاروتنوئیدها + ویتامین A موجود در خربزه سبب سلامت چشم و تقویت بینایی شده و همچنین وجود بتاکاروتن در آن نیز می تواند از بیماری های چشمی مثل آب مروارید و … پیشگیری کند.
فیبرهای موجود در خربزه به کاهش کلسترول LDL خون کمک کرده که نقش محافظت کننده قلب را دارند و محتوی بالای پتاسیم آن موجب گشادی عروق و بهبود خونرسانی می گردد.
فیبرهای موجود در خربزه به ویژه فیبر محلول پکتین می تواند حجم مدفوع و ادرار را افزایش داده و یک شوینده مناسب که هضم سریع تر را سبب شود.
آنتی اکسیدان ها و کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئید موجود در خربزه با رادیکال های آزاد مضر بدن که سبب ایجاد سلول های سرطانی اند مقابله می کند و سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان های سینه، دهان، ریه و روده بزرگ می شوند.
خربزه حاوی ویتامین های A ،D، C + فیبر و سلولز همراه با آنتی اکسیدانهای قوی است که در مقابله با بیماری ها و آلرژی موثر و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
وجود فیبر پکتین و و آبدار بودن باعث ادار آوری و تسهیل دفع همراه با دفع سموم و مواد زائد شده و اختلالات گوراشی را برطرف می سازد.
خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون شده و باعث رفع خستگی و گرمازدگی میگردد
خربزه به دلیل مواد فیبری پکتین و سلولز و همچنین وجود طعم و اسانس هایی طبیعی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا برای مبتلایان به بواسیر و رماتیسم نقش بسزایی دارد
این میوه با آنکه شیرین است و قند بالایی دارد اما پکتین و فیبر موجود در آن به پیشگیری دیابت کمک کرده و میزان گلوکز قند خون را تنظیم می کند.
خربزه به دلیل اینکه سرشار A – C – D بوده و مغز تخم خربزه نیز با خاصیت ادرار آور موجب افزایش دهنده میل جنسی است.
● خربزه موجب رشد كودكان می شود
● وجود مواد قندی و انرژی زا بودن، هضم را برای کودکان آسان و موجب افزایش اشتهای آنان می شود
● ویتامین و کالری خربزه خستگی و بی حال بودن کودکان را کاهش می دهد
● خوردن خربزه در ماه های اول بارداری به علت طبیعت گرمی که دارد ممکن است نوزارن پسر شده و باعث زیبایی نوزاد گردد
● در دوران بارداری مصرف خربزه موجب تسکین بسیاری از ناراحتی زنان می شود
● تا حدودی به بهبود ویار و تهوع در زنان باردار کمک می کند
● موجب افزایش شیر در زنان باردار و زنان شیرده می شود
● مصرف زیاد خربزه موجب ایجاد نفخ شده و ناراحتی معده و روده را به همراه دارد
● به دلیل قند زیاد چنانچه در مصرف رعایت نشود موجب چاقی و هم بالا رفتن غیر عادی قند خون می شود
● گاهی برخی افراد با خوردن خربزه یا انواع دیگر آن آلرژی پیدا می کنند مانند خارش گلو و سرفه های مکرری یااسهال، لذا در مصرف باید اعتدال رعایت شود
خاصیت خربزه برای سلامتی و درمان | سایت فتوکده