۳۰ خواص رزماری برای لاغری، کبد، پوست و مو

.خواص رزماری برای لاغری، کبد و پوست و مو

 

  خواص گیاه رزماری چیست

 


 
سایت فتوکده : سایتی برای همه
 
 

۳۰ خواص رزماری برای لاغری، کبد، پوست و مو

رزماری گیاهی بسیار معطر می باشد که در اغلب نقاط ایران قابل رشد و نمو می باشد، برگها و سرشاخه های این گیاه ارزشمند دارویی سنتی دارد

از مهمترین خواص آن می تواند به وجود آنتی اکسیدان های مفید برای بدن اشاره کرد، این گیاه به به شیوه های مختلف از قبیل دمنوش، گرفتن عصاره وخشک شده قابل استفاده می باشد

در این مطلب خواص رزماری را می خوانید

طریقه مصرف رزماری + خاصیت گیاه رزماری چیست

 

طریقه مصرف رزماری در غذا و …

نحوه استفاده از گیاه رزماری در غذا : از گیاه رزماری می توانید بعنوان ادویه در غذاهایی مثل خورشت، سوپ ها و انواع سرخ کردنی استفاده کرد، یا بصورت خرد شده در املت و غذاهای گیاهی و در انواع سس ها مصرف کنید

چای رزماری

دیگر طریقه مصرف رزماری استفاده آن برای تهیه چایی می باشد، رزماری خشک شده می توانید در تهیه چای رزماری استفاده کنید

به اندازه ۲ قاشق چایخوری رزماری خشک یا یک شاخه متوسط را در آب جوش انداخته و بعد از ۱۰ دقیقه که جوش آمد از صافی رد کرده و میل کنید، خوردن روزی ۳ لیوان رزماری توصیه شده است

شربت رزماری را هم میتوانید از داروخانه ها تهیه کنید

۳۰ خواص رزماری برای سلامتی که نمی دانید

رفع اضطراب و استرس

وجود سالیسیلات در ترکیب گیاه رزماری سبب شده تا بتوان از دمنوش آن برای رفع استرس و اضطراب استفاده نمود. مصرف روزانه دو یا سه لیوان از این دمنوش بسیار مفید می باشد.

ضد دردهای مزمن

از دیگر خواص ارزشمند موجود در رزماری، کاهش سطح اسید نیتریک بدن می باشد. ترکیبات ارزشمند اسید کرونوزیک موجود در دمنوش رزماری، این وظیفه خطیر را به عهده دارد.

پاک کردن کبد

از مشکلات شایع کبد که امروزه درصد بالایی از افراد جامعه با آن روبرو هستند، کبد چرب می باشد. عرق رزماری سموم موجود در کبد را پاکسازی نموده و کبد های چرب را بهبود می بخشد.

رفع شوره و خشکی پوست

مصرف گیاه رزماری بویژه روغن آب برای مو و پوست سر بسیار مفید می باشد. مالیدن روغن آن به پوست سر علاوه بر رفع خشکی پوست سر، شوره آن را نیز از بین می برد.

ضد سرطان سینه

از دیگر خواص ارزشمند و بسیار بارز عرق رزماری، خاصیت آنتی اکسیدانی آن می باشد. این خاصیت سبب شده تا بتوان از رزماری به عنوان ضد تمام سرطان ها بویژه سرطان سینه نام برد.

خواص رزماری برای مو

روغن رزماری سبب افزایش جریان گردش خون در پوست سر می شود. به این ترتیب جریان خونرسانی و رسیدن مواد غذایی به ریشه موها بیشتر و سریع تر شده و رشد آنها تسریع می گردد.

براق کننده موی سر

از خواص منحصر به فرد گیاه رزماری، خاصیت آنتی باکتریالی آن می باشد. این خاصیت سبب پاکیزگی، شادابی و براق کنندگی موها می باشد. در این زمینه از روغن رزماری استفاده فرمایید.

دمنوش رزماری برای کهنسالان

با بالا رفتن سن معمولاً فعالیت حافظه کمتر و کندتر می گردد. از خواص دمنوش رزماری تقویت حافظه و افزایش تمرکز، بویژه در افراد کهنسال می شود. روزانه مصرف سه لیوان از دمنوش آن توصیه می گردد.

ضد عفونت های سیستم گوارش

خاصیت ضد باکتریایی گیاه رزماری علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، عفونت های موجود در سیستم گوارش بویژه، معده را از بین برده و در این زمینه بسیار مفید و مؤثر می باشد.

بهداشت دهان و دندان

اگر از بوی بدن دهان رنج می برید مصرف گیاه رزماری به شما توصیه می گردد زیرا خاصیت ضد باکتریایی که در این گیاه وجود دارد، بسیاری از مشکلات دهان و دندان را رفع کرده و بوی بد آن را رفع می نماید.

تضمین سلامت قلب

شاید به نوعی خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در گیاه رزماری را بتوان مهمترین خاصیت آن برشمرد زیرا این خاصیت علاوه بر فواید زیادی که در رفع انواع بیماریها دارد، سلامت قلب را نیز تضمین می نماید.

ضد التهابی

وجود اسیدهای مختلف و متعددی در رزماری که همگی دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشند سبب می شود تا در درمان انواع التهابات موجود در بدن مفید باشد. یکی از این ترکیبات، اسید کارنوسیک می باشد.

جوان سازی پوست

روغن و عصاره گیاه رزماری خاصیت ضد پیری و چین و چروک پوست را دارند؛ از این رو این گیاه به عنوان یک گیاه ضد پیری شناخته می شود و حتی می توان از آن برای رفع جای جوش و سایر عوارض پوستی استفاده نمود.

انرژی بخش

گیاه رزماری روند و فرآیند جریان به موقع و سریع خون را به تمام اعضای بدن و بافت های آن فراهم نموده و از این رو، علاوه بر بالا بردن کیفیت و فعالیت اندام های بودن، شاداب کننده و انرژی بخش می باشد.

ضد آفتابی مؤثر و مفید

اگر از ضد آفتاب های شیمیایی نتیجه نگرفته اید و یا به آنها حساسیت پیدا کرده اید، استفاده از روغن و عصاره گیاه رزماری به شما پیشنهاد می گردد. این روغن مانع از رسیدن امواج خطرناک خورشید به پوست می شود.

خواص رزماری برای چشم و بینایی

با بالا رفتن سن، چشم های انسان دچار پیامدها و عوارض ناشی از پیری می شوند. ترکیب ارزشمند موجود در گیاه رزماری بنام اسید کارنوزیک از بروز درصد زیادی از این عوارض برای چشم ها جلوگیری می کند.

سلامت کلیه ها

یکی از اعضای حساس و کلیدی سیستم درونی بدن کلیه ها می باشند.گیاه رزماری و خواص آن سبب افزایش جریان ادرار و حفظ عناصر و مواد معدنی لازم در آن می شود.

به هوش آوردن فرد بیهوش

یکی از روشهای طبیعی که در طب سنتی هم به آن اشاره شده است به هوش آوردن فرد بیهوش با روغن رزماری می باشد. کافیست پارچه ای آغشته با چند قطره روغن رزماری، چند لحظه نزدیک دماغ فرد بیهوش بگیرید تا به هوش بیاید.

رفع خشکی پوست

خاصیت مرطوب کنندگی و نرم کنندگی که در روغن گیاه رزماری وجود دارد سبب شده تا بتوان آز آن به عنوان یک ماسک طبیعی برای رفع خشکی پوست دست و صورت و بدن استفاده کرد.

کاهش و رفع ورم بدن

برخی از عوامل که اغلب ریشه در مشکلات التهابی دارند سبب ورم بدن می شوند. خاصیت ضد التهابی موجود در گیاه رزماری سبب شده را بتوان مصرف آن را در رفع ورم ها توصیه نمود.

بهبود فعالیت تنفس

از دیگر خواص ارزشمند گیاه رزماری، بهبود فعالیت و درمان مشکلات مربوط به سیستم تنفس و ریه ها می باشد. ترکیبات اکالیپتول و کافور موجود در روغن رزماری، فرآیند حرکت و جریان هوا را در ریه ها تسهیل می کنند.

خون رسان به سر و مغز

از خواص ارزشمند گیاه رزماری تسهیل فرآیند گردش خون در بدن و اعضای بدن می باشد. یکی از اعضای حساس در جریان خون رسانی مغز و سر می باشد که مصرف رزماری جریان خون رسانی به آن را تسهیل می نماید.

بهبود خلق و خو

افراد که خلق و خوی مناسبی ندارند و سریع جوش می آورند مصرف دمنوش و چای گیاه رزماری برای آنها بسیار مفید می باشد. خواص گیاه رزماری سبب آرامش و بهبود خلق و خو می شود.

سلامت پروستات

از ترکیبات ارزشمند موجود در گیاه رزماری کارنوزول می باشد. این ترکیب با ترشح هورمون های ارزشمند و مورد نیاز بدن، سلامت و کارایی دستگاه پروستات را تضمین می نماید.

خواص رزماری برای لاغری

خاصیت ضد هیپروگلیسمی و ضد التهابی موجود در گیاه رزماری، علاوه بر مزایای ارزشمند دیگری که دارد در چربی سوزی و کاهش وزن و لاغری بسیار مفید و مؤثر می باشد.

بهبود فعالیت روده

بخشی از مشکلات روده مربوط به ناهنجاریهایی نظیر اسهال، یبوست و غیره می باشد. گیاه رزماری با دارا بودن خاصیت ضد التهابی فوق العاده در رفع این مشکلات بسیار کارا می باشد.

ضد فشار خون

همانگونه که ذکر گردید از خواص شگفت انگیز گیاه رزماری خاصیت ضد التهابی ویژه آن می باشد. این خاصیت فشار خون را تنظیم کرده و از فشار خون بالا جلوگیری می کند.

ضد قارچ و ضد باکتری

دارا بودن خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، ضد میکروبی و ضد ویروسی گیاه رزماری، از آن گونه ای دارویی ارزشمند ساخته است که در درمان سرماخوردگی، عفونت ها، قارچ های پوستی و …جلوگیری می کند.

خواص گیاه رزماری برای زنان

● به سبب تأثیری که در بالا بردن احتمال سقط جنین در زنان باردار دارد، مصرف آن اکیداً ممنوع می باشد

● در دوران شیر دهی نیز مصرف آن توصیه نمی گردد مگر با مشورت و تجویز پزشک متخصص

● مصرف آن به شکل پودر و به عنوان ادویه، اثرات مثبتی برای زنان باردار داشته و خطرات کمتری هم دارد

خاصیت رزماری برای کودکان

● مصرف رزماری در کودکان سبب تقویت حافظه و افزایش تمرکز آنها می گردد

● علیرغم مزایای بسیاری که برای کودکان دارد؛ اما برای کودکان زیر ۱۲ سال بهتر است در دوز های پایین و یا با مشورت پزشک مصرف گردد

موارد منع مصرف گیاه رزماری

● افرادی که دچار مشکلاتی نظیر صرع وتشنج و… می باشند مصرف رزماری سبب تشدید اختلالات آنها می گردد

● ممکن است مصرف آن ایجاد آلرژی کند زیرا دارای سالیسیلات می باشد

● ممکن است مصرف زیاد آن سبب سوزش معده، دل درد، روده درد و غیره گردد

● ممکن است مصرف آن سبب تداخلات دارویی گردد. از این رو افرادی که داروهای خاصی را مصرف می کنند، در مصرف گیاه رزماری با پزشک مشورت کنند

طریقه مصرف رزماری + خاصیت رزماری | سایت فتوکده

مطلب مفید بود ؟ ۱۶۹ ۲۱

9 نظر برای این مطلب ثبت شده است:

لیلا

۲۶ اسفند ۱۴۰۰


عالی بود خیلی کامل توضیح داده شده ممنونم

بهار نجفی

۱۵ آبان ۱۴۰۰


بسیار مفید وعالی بود💐💐🙏🙏👏👏👏

رامونا

۲۶ تیر ۱۴۰۰


عالی بود مرسی

Fati

۱۲ تیر ۱۴۰۰


نایسسسسسسسس❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

ععععع

۰۵ خرداد ۱۴۰۰


عالیه

پریسا

۱۲ دی ۱۳۹۹


من چند بار بخاطر سردی دست و پاهام از دمنوشش خوردم متاسفانه شدیدا جوش زدم

فرح

۰۹ دی ۱۳۹۹


خیلی عالی

ییلدیز

۲۷ خرداد ۱۳۹۹


خیلیییییییییییییی خووووووووووووووووووبببب و. عاااااااااااااااااااااااالللللللللی

اندر

۲۷ خرداد ۱۳۹۹


عالی و عاللللللللللللللللللللللللللللللیییییییییییییییی

شما هم بخوانید