روغن دانه کتان برای مو خاصیت روغن دانه کتان برای پوست صورت و برای لاغری بدن خواص و مضرات روغن دانه کتان در طب سنتی را در سایت فتوکده می خوانید
تخم کتان یا بذر کتان، دانه ای ریز بوده و در رنگ های قهوه ای، قهوه ای مایل به زرد و طلایی جود دارد. این تخم منبع گیاهی عالی اسید چرب امگا ۳ بوده که با نام آلفا لینوئیک اسید AHA شناخته شده است.
تخم کتان دارای مقادیر زیادی لیگنان نیز می باشد. روغن دانه کتان یک روغن گیاهی متداول است که از گیاه کتان به دست می آید و نام علمی کتان Linum usitatissimum می باشد و این روغن کاربرد زیادی دارد.
احتمالا این روغن از مناطق مدیترانه ای به دست آمده امّا روسیه، کانادا، آرژانتین و فرانسه از بزرگترین تولیدکنندگان این روغن می باشند.
این روغن دارای خواص فوق العاده بر پوست و مو دارد و افراد سالخورده با مصرف این روغن عملکرد ذهنی خود را تقویت می کنند.
مصرف روغن تخم کتان در درمان بیماری های قلبی موثر است.
روغن کتان با داشتن اسید آلفا لینولئیک در خود برای کاهش خطر حمله قلبی مفید بوده و برای حفظ سلامت قلب می توانید از خوراکی هایی که کلسترول کمی دارند با روغن تخم کتان مصرف کنید.
از عالی ترین خاصیت روغن تخم کتان می توان به توانایی آن در پایین آوردن کلسترول بدن اشاره کرد. روغن تخم کتان، منجر به دفع شدن کلسترول اضافی بدن از طریق دستگاه گوارش می شود.
روغن تخم کتان در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی موثر است.
این روغن در درمان یبوست و رفع اسهال نقش مفیدی داشته و برای حفظ سلامت دستگاه گوارش می توانید از مواد مغذی فیبردار به همرا روغن کتان استفاده کنید.
روغن تخم کتان مثل یک ملین طبیعی عمل کرده و به روان شدن روده بزرگ کمک می کند و باعث افزایش سلامت دستگاه گوارش می شود.
همچنین سموم بدن را دفع کرده و به کاهش وزن کمک می کند.
روغن تخم کتان محتوی اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد که به افزایش سلامت بدن کمک می کنند.
اسید چرب امگا ۳ در کاهش التهاب موثر بوده در نتیجه از بیماری های التهابی مثل آرتریت و مشکلات تنفسی جلوگیری می کند.
افراد مبتلا به بیماری سلیاک که نوعی حساسیت به گلوتن است، از مصرف روغن کتان نگران نباشند؛ زیرا روغن تخم کتان فاقد گلوتن می باشد و از حساسیت جلوگیری می کند.
یکی از بهترین خواص روغن کتان، خواص آنتی اکسیدانی آن می باشد.
تخم کتان دارای لیگنان بوده که پلی فنول های فیبری هستند و در تعادل هورمون ها و جلوگیری از پیری زودرس نقش موثری ایفا می کنند.
روغن تخم کتان، یک منبع خوب از اسیدهای چرب غیراشباع مثل اسید لینولئیک می باشد.
این اسید چرب التهاب را در بدن کاهش می دهد و مهمتر اینکه این روغن اسید چرب امگا ۳ نیز دارد که بهترین منبع روغن گیاهی به شمار می رود.
روغن دانه کتان غنی از فیبر محلول و غیر محلول می باشد. فیبر در سلامت لوله گوارش بسیار موثر می باشد.
این فیبر به بهبود لوله گوارش کمک کرده و جذب مواد غذایی را بیشتر می کند. همچنین فرآیند سم زدایی در روده بزرگ را بهبود می دهد.
روغن تخم کتان در متعادل کردن هورمون ها نقش موثری دارد. این روغن برای زنانی که در دوره یائسگی قرار دارند، مفید بوده و به متعادل شدن هورمون استروژن در بدن کمک می کند.
روغن تخم کتان احتمالا به جلوگیری از سرطان کمک می کند.
این روغن یک پیشگیری کننده و درمان طبیعی برای سرطان می باشد. مصرف روغن کتان از رشد تومور سینه جلوگیری می کند.
از دیگر خواص روغن تخم کتان می توان به کاهش علائم یائسگی اشاره کرد.
این روغن همچنین از درد سینه زنانی که به دوره یائسگی نرسیده اند، می کاهد و درد زنان دوره عادت ماهانه را کاهش می دهد.
روغن تخم کتان محتوی آنتی اکسیدان می باشد که در برابر آسیب استرس محیطی از پوست حفاظت می کند. این روغن پوست را از آسیب اشعه ماورابنفش و رادیکال های آزاد نیز حفظ می کند.
روغن تخم کتان باعث افزایش تولید کلاژن می شود در نتیجه به مبارزه علیه سلولیت پوست کمک می کند. بدین ترتیب برای کاهش سلولیت، می توانید روغن تخم کتان را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
استفاده از روغن کتان فواید موثری بر روی پوست دارد و پوست را نرم و روشن تر می کند. همچنین آبرسانی به پوست را انجام داده و از خشک شدن پوست جلوگیری می کند.
یکی دیگر از خواص روغن تخم کتان، توانایی آن در جوانسازی پوست می باشد. با داشتن اسیدهای چرب، روغن کتان این توانایی را به دست آورده است.
استفاده از این روغن به حذف چین و چروک و خطوط پوستی کمک می کند.
از خاصیت این روغن روی پوست سر می توان به تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو آن اشاره کرد.
این روغن رشد مو را افزایش می دهد. برای اینکه موی سالم داشته باشید از ماسک موی ساخته شده از روغن تخم کتان استفاده کنید.
روغن تخم کتان، خاصیت جلوگیری از مشکلات پوستی مثل آکنه، درماتیت و دیگر التهاب های پوستی را دارد.
در روغن تخم کتان اسیدهای چرب وجود دارد که این اسیدها سلامت پوست را افزایش داده و از اختلالات پوستی مثل اگزما جلوگیری می کنند.
اسید چرب امگا ۳ موجود در روغن کتان به کاهش سفتی هنگام صبح کمک می کند و همچنین در کاهش تورم نیز موثر می باشد.
روزانه با خوردن حداکثر دو قاشق چایخوری از علائم استئوآرتریت جلوگیری کنید.
امگا ۳ موجود در روغن کتان از تکثیر سلول های سرطانی به ویژه سرطان کولون جلوگیری می کند. بنابراین محتوای AHA روغن کتان در درمان بیماری های کولون مثل سرطان روده موثر می باشد.
استفاده منظم از روغن دانه کتان احتمال حملات قلبی را کاهش می دهد. همچنین باعث کاهش فشار خون شده و سلامت رگ های خونی را افزایش می دهد و باعث تنظیم ضربان قلب می شود.
افرادی که از سندرم چشم خشک رنج می برند که در آن لایه بیرونی چشم ها نیاز به جذب روغن دارد و این امر باعث سوزش چشم ها می شود.
استفاده از روغن دانه کتان علائم سندرم چشم خشک را بطور چشمگیری کاهش می دهد.
● دانه های کتاب به دلیل استروژن می توانند چرخه های عات ماهیانه را تحریک کنند و بنابراین استفاده از آن برای زنان باردار توصیه نمی شود.
● مصرف دانه های کتان در برخی از افراد منجر به بروز واکنش های آلرژیک در بدن می شود از جمله مضرات اصلی روغن دانه کتان می باشد
سطح فشار خون پایین، طولانی شدن تنفس از شایع ترین واکنش آلرژیک به دانه کتان بوده و ممکن است باعث تهوع و درد شکمی نیز شود.
● روغن دانه کتان غنی از فیبر بوده که اگر در مصرف آن زیاده روی شود، مدفوع را شل می کند. مصرف آن به مقدار مورد نیاز از یبوست جلوگیری کرده و باعث حرکت منظم روده ها می شود.
● دانه های کتان سرشار از فیبر بوده و می توانند بخش گوارشی را مسدود کرده و از جذب مکمل ها و داروهای خاص جلوگیری نمایند. بنابراین هنگام مصرف دارو از خوردن این دانه ها پرهیز کنید
● زیاده روی در مصرف دانه کتان بدون مایعات کافی می تواند باعث انسداد روده ای و ایجاد موانعی شود. افرادی که قبلا در اثر مصرف این دانه ها دچار چنین مشکلاتی شده اند از مصرف آن پرهیز نمایند.
خواص روغن دانه کتان برای پوست و مو | سایت فتوکده