چه غذاهایی برای مسافرت مناسب هستند؟

گروه‌های غذایی مناسب برای سفر

روزهای سفر و گردش، جزو هیجان‌انگیزترین و شادترین روزها در روتین زندگی افراد هستند.

همه ما با هدف تقویت روحیه و دوری از دغدغه‌های فکری، سفرهای تفریحی و گردشگری را انتخاب می‌کنیم.

آنچه در پروسه مسافرت مورد توجه قرار می‌گیرد، تنها سلامت روح نیست، بلکه توجه به سلامت جسم نیز اهمیت زیادی دارد.

برخی افراد در طول سفر، رژیم غذایی خاص خود را نادیده می‌گیرند؛ اما عده‌ای از افراد به همان نسبت، پایبند برنامه غذایی اصولی خود هستند و سعی می‌کنند که حتی در طول سفر نیز از غذاهای ناسالم استفاده نکنند.

گذشته از مسئله سلامت غذایی، تهیه غذاهای آسان و زودپخت یا غذاهای ازپیش‌تهیه‌شده با ماندگاری بالا برای سفر مورد توجه قرار می‌گیرد.

با ما همراه باشید تا به بررسی غذاهای مناسب برای مسافرت بپردازیم.

گروه‌های غذایی مناسب برای سفر

قبل از اینکه به‌دنبال لیستی از غذاهای متنوع برای روزهای تفریح و گردشگری باشید، بهتر است که با گروه‌های غذایی مورد نیاز در ایام سفر آشنا شوید.

در ادامه به بررسی باید‌ها و نبایدها در تهیه گروه‌های غذایی سالم‌ می‌پردازیم.

تنقلات سالم

جذابیت و لذت مصرف تنقلات فروشگاهی مانند انواع چیپس‌ها پفک‌ها و سایر خوراکی‌ها در طول تفریح و گردش، غیر قابل انکار است.

اگرچه اکثر افراد به مضرات این خوراکی‌ها آگاه هستند، اما مصرف آن‌ها را برای روزهای سفر آزاد می‌دانند.

لازم است بدانید که مصرف چیپس، پفک و تنقلاتی از این قبیل، احساس عطش و تشنگی زیادی ایجاد می‌کنند و شما باید مدام در طول سفر آب بنوشید.

این موضوع در مورد برخی از مواد غذایی نیز صدق می‌کند. مصرف زیاد آب، نیاز شما به استفاده از سرویس‌های بهداشتی را افزایش می‌دهد؛ درحالی‌که سرویس‌های بین‌راهی از بهداشت مناسبی برخوردار نیستند و این موضوع برای شما نیز خوشایند نخواهد بود.

درکل، بهتر است از مصرف غذاها و خوراکی‌های شور، پرچرب و پرکالری در طول مسافرت پرهیز کنید. به‌جای مصرف این خوراکی‌ها، می‌توانید تنقلات سالم مانند میوه خشک، آجیل و دانه‌ها را جایگزین کنید.

غذاهای کم کالری

اگر مزاج شما غذاهای موجود در رستوران‌های بین‌راهی را نمی‌پذیرد، می‌توانید غذاهایی را آماده کنید که حالت لقمه‌ای دارند و خوردن آن‌ها در بین راه، در داخل ماشین، قطار و … راحت‌تر است.

اگر بخواهید زمان زیادی را صرف تهیه غذا کنید، فرصت کافی برای گشت و گذار را از دست خواهید داد؛ به همین‌خاطر، بهتر است تا جای ممکن برای چند وعده خود، غذاهای کم کالری، کم چرب و با ماندگاری بالا را تدارک ببینید.

سعی کنید از تهیه غذاهای آبکی در طول مسافرت خودداری کنید؛ چون جابه‌جایی، نگهداری و مصرف آن، به‌خصوص اگر مسافر خردسالی به همراه شماست، کمی سخت خواهد شد.

به‌جای غذاهای چرب و پرکالری، می‌توانید انرژی مورد نیاز خود در طول سفر را با مصرف یک فنجان قهوه، یک لیوان چای و قرص‌های جوشان انرژی‌زا تامین کنید.

غذاهای پرچرب احساس سنگینی خاصی در شما ایجاد می‌کنند و کسل و بی‌رمق خواهید شد.

بهترین غذاها برای مسافرت

بهترین غذاها برای مسافرت

روزهای گردش و سفر، روزهای تکرار نشدنی و خاصی هستند؛ به همین‌خاطر بهتر است به‌جای اینکه درگیر تهیه غذا باشید، از زمان خود نهایت استفاده را داشته باشید.

مصرف غذاهایی که شاید ساده به نظر می‌رسند، ضمن تأمین سلامتی شما، بسیار هم خوشمزه و لذیذ هستند. در ادامه چند غذای سالم و ساده را معرفی می‌کنیم.

غذاهای سرد

ممکن است در طول مسیر جای مناسبی برای گرم کردن غذا پیدا نکنید یا به دلایل مختلفی، غذا را داخل ماشین سرو کنید؛ بنابراین، بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که به شکل سرد نیز سرو می‌شوند.

از این غذاها می‌توان به سالاد ماکارونی، ساندویچ مرغ، فلافل، لقمه‌های ترکیبی با تخم‌مرغ آب‌پز، سیب‌زمینی آب‌پز و سایر مخلفات سالم و تازه اشاره کرد.

ازآنجاکه این مواد غذایی به همراه نان و به شکل لقمه مصرف می‌شوند، دردسر کمتری هم دارند.

درصورتی‌که هوا گرم است، سعی کنید از مواد غذایی که سرعت فساد آن‌ها بالاتر است، مانند غذاهایی که با فرآورده‌های گوشتی تهیه می‌شوند، استفاده نکنید تا دچار مسمومیت نشوید.

در کنار غذاهای ذکرشده، می‌توانید از انواع سبزی، میوه و نوشیدنی‌های سالم استفاده کنید. به‌عنوان مثال، شما می‌توانید به‌جای مصرف نوشابه و سایر نوشیدنی‌های انرژی‌زا، از قرص‌های جوشان با طعم‌های مختلف برای تهیه نوشیدنی سالم و مقوی استفاده کنید تا شادابی شما در طول سفر حفظ شود. این نوشیدنی‌ها بدن شما را دهیدراته می‌کنند.

غذاهای کم چرب

معمولا به‌دلیل تغییرات آب و هوایی و موارد دیگر، افراد در زمان مسافرت، بیشتر مستعد بیمار شدن هستند؛ به همین‌خاطر اگر ترجیح شما تهیه انواع کوکو، کتلت یا غذاهای فست فودی سرخ کردنی، مانند ناگت مرغ یا فلافل است، سعی کنید از سرخ کردن زیاد و برشته کردن این غذاها پیشگیری کنید؛ چون باعث تحریک گلو می‌شوند یا ممکن است اسید معده را افزایش دهند و حالت تهوع و استفراغ ایجاد کنند.

غذاهای کنسروی و زودپخت

استفاده از غذاهای کنسروی و آماده نیز در طول سفر ایده‌آل به نظر می‌رسد؛ اما باید قبل از مصرف به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

درصورتی‌که شرایط شما برای تهیه غذا مناسب است، می‌توانید انواع غذاهای پلویی که با مواد غذایی تازه تهیه می‌شوند، مانند استانبولی، گوجه دمی، پلو تن ماهی، املت سبزیجات و غذاهایی از این قبیل را تهیه کنید.

طعم این غذاها در زمان سفر به‌دلیل صرف انرژی زیاد و احساس گرسنگی شدید، بی‌نظیر و به یاد ماندنی خواهد بود.

برای اطلاعات بیشتر راجع‌به راهنمای گردشگری و غذاهای مناسب در سفر، می‌توانید از مجله اینترنتی باحال مگ استفاده کنید.

غذاهای کنسروی و زودپخت

جمع‌بندی

در این مطلب، بهترین غذاها برای مسافرت را بررسی کردیم و چند نوع غذای ساده که اکثرا سرو آن به‌صورت سرد انجام می‌شود را معرفی کردیم.

برای اینکه زمان گردشگری خود را به بهترین شکل ممکن سپری کنید و سلامتی خود را به خاطر مصرف غذاهای ناسالم به خطر نیندازید، بهتر است که به بایدها و نبایدهای غذایی در طول گردش و تفریح توجه داشته باشید.

امکان سرو غذاهای رستورانی و غذاهای لاکچری در تمام روزها وجود دارد و ممکن است بارها فرصت رفتن به رستوران‌ها را داشته باشید؛ اما ممکن است روزهای تفریح و گردشگری با حس و حال خوب آن، کمتر تکرار شود، به همین‌خاطر بهتر است که زمان تفریح، خود را درگیر تهیه غذا نکنید و از غذاهای ساده و سالم استفاده کنید.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع‌به حفظ و تامین سلامتی خود در طول سفر، از اطلاعات رایگان در مجله اینترنتی باحال مگ استفاده کنید.

شما هم بخوانید

لینک‌های ویژه