کبودی بدن بدون علت نشانه چیست دلیل کبود شدن بدن بدون ضربه با درمان در طب سنتی را در سایت فتوکده می خوانید
وقتی بر اثر حوادث یا برخورد با اشیاء در حین فعالیت، کار و … دچار آسیب دیدگی یا جراحت می شوید و رگ های کوچک زیر پوست شما خونریزی می کنند
اگر پوستتان دچار پارگی نشده باشد، خون زیر پوست نمی تواند خارج شود و در محل آسیب تجمع یافته و لخته می شود.
بدون شک این تغییرات با کبود شدن پوست روی جراحت همراه خواهد بود. البته کبودی بدن عوامل دیگری هم دارد و به روش های مختلفی هم قابل درمان است
کبودی بدن یکی از علائم کمبود بعضی از ویتامین ها مانند ویتامین B12،C ، K و اسید فولیک یا فولات است.
ویتامین K موجب انعقاد خون می شود و ویتامین های B12 و C نیز به تقویت رگ ها و پوست و ساخت بافت های جدید در بدن کمک می کنند.
عدم تعادل سطح آهن در بدن هم موجب آسیب رگ ها و کبودی سریع بدن می شود.
مصرف آسپرین خون را رقیق کرده و موجب خونریزی داخلی و کبودی بدن می شود.
کبود شدن بدن از جمله عوارض جانبی مصرف دارو هایی مانند مسکن ها، داروهای ضد افسردگی، ضد التهاب، ضد آسم یا حاوی آهن و … نیز به شمار می رود.
کبودی های ناشی از مصرف این دارو ها ممکن است بدون خطر یا بسیار خطرناک باشد.
ژنتیک و وراثت علت اصلی کبودی بی دلیل بدن است. این نوع کبودی ها معمولاً در اطراف لب، بازو ها و ران ها ظاهر می شود.
اگر یکی از والدین یا پدر بزرگتان به راحتی کبود می شوند، ممکن است شما هم مستعد کبودی باشید افراد مستعد کبودی پوست نازکتری نسبت به افراد عادی دارند و رگ های خونی آنها نیز شکننده تر است.
افرادی که بیش از حد تمرینات ورزشی شدید و سنگین انجام می دهند، بیشتر از سایر افراد دچار کبودی می شوند. چون فشار و کشش زیاد به سالمترین رگ های خونی هم آسیب وارد می کند.
انجام فعالیت های ورزشی بدون آمادگی لازم و سنگین بودن کیف مدرسه کودکان نیز عوارض مشابهی را در پی دارد. البته ضعیف شدن رگ های خونی نیز تأثیر زیادی در شدت این عوارض دارند.
قرار گرفتن در معرض نور خورشید به صورت مداوم و به مدت طولانی پوست و دیواره رنگ های خونی را تضعیف می کند و در چنین شرایطی فرد به راحتی کبود می شود.
ادامه این روند نیز ممکن است منجر به ایجاد کبودی های بزرگی شود که درمان آنها به زمان طولانی نیاز دارد.
افزایش خطر ابتلا به سرطان و سکته گرمایی هم از دیگر عوارض قرار گرفتن در معرض نور خورشید به شمار می روند.
کاهش تعداد پلاکت های خون موجب طولانی شدن مدت خونریزی و در نتیجه کبودی سریع بدن می شود. اختلالات پلاکت های خون مانند ترومبوسیتوپنی نیز با همین عوارض همراه است.
علت اصلی کاهش پلاکت خون در این اختلال حمله آنتی بادی ها به پلاکت های خون است. این سلول های خونی از سلول های بنیادی مغز استخوان تولید می شوند.
مصرف الکل غلظت خون و سطح ویتامین C بدن را کاهش می دهد. به همین خاطر بدن افراد بر اثر مصرف الکل به راحتی کبود می شود.
پیری زودرس پوست و شکنندگی رگ های خونی هم از جمله عوارض سیگار کشیدن است. به این ترتیب افراد سیگاری نیز بیشتر از سایر افراد دچار پارگی مویرگ ها و کبودی بدن می شوند.
بیماری های خونی و عروقی مانند هموفیلی، بیماری فون ویلبراند، واریس و … موجب کبود شدن بدن می شود.
بعضی از بیماری های خونی مانند پورپورای هنوخ شوئن لاین نیز لکه هایی شبیه به کبودی با رنگ بنفش یا قرمز را در بدن ایجاد می کند.
این لکه ها بر اثر التهاب عروق خونی کوچک و خونریزی آنها به داخل پوست ایجاد می شوند.
کاهش هورمون استروژن در بدن موجب تضعیف عروق خونی و آسیب پذیری دیواره مویرگ ها می شود. به این ترتیب بدن به راحتی کبود خواهد شد.
همچنین استروژن یک هورمون جنسی زنانه است که در دوره های بارداری، یائسگی و هنگام مصرف دارو های هورمونی سطح آن در بدن پایین می آید.
این هورمون موجب انبساط رگ های خونی و افزایش میزان خونریزی در مواقع آسیب و جراحت نیز می شود.
در سنین بالا فرسودگی و نازک شدن رگ ها میزان آسیب پذیری آنها را بالا برده و در نتیجه بدن با کوچکترین فشاری سریع کبود می شود.
معمولاً کبودی های ناشی از افزایش سن روی پا ها ظاهر می شوند.
انعطاف پذیری و ضخامت پوست افراد سالخورده نیز نسبت به دوره جوانی خیلی کمتر می شود و همین مسأله با افزایش کبودی های بدن همراه خواهد بود.
● آسیب بدن و ایجاد جراحت بر اثر افتادن، زمین خوردن و …
● مصرف بعضی از مکمل ها مانند روغن ماهی، جینسینگ، جینگو و …
● بعضی از بیماری ها مانند سیروز کبدی، دیابت، عفونت های ویروسی، سکته های ژنتیکی، واسکولیت یا التهاب رگ و …
● افزایش چربی بدن و چاقی
● نازکی رگ ها و پوست در زنان
قرار دادن یک کیسه پر از یخ پیچیده شده درون حوله روی جراحت تورم و کبودی را کاهش می دهد. این کار باید به محض ایجاد کبودی انجام شود.
در این روش اجازه دهید یخ حداقل ۱۵ دقیقه روی کبودی بماند. سپس آن را بردارید و بعد از نیم ساعت همین کار را تکرار کنید.
شما می توانید برای کمپرس یخ از کیسه سبزی های یخ زده نیز استفاده کنید.
مصرف سبزی های برگ سبز ویتامین K مورد نیاز بدن را تأمین کرده و به انعقاد خون و جلوگیری از کبودی کمک می کند.
از جمله سبزی های برگ سبز می توان به اسفناج، کلم، کاهو، کلم بروکسل و بروکلی اشاره کرد.
توصیه می شود جهت ممانعت از کبودی بدن از مواد غذایی حاوی ریز مغذی ها مانند مرکبات، غلات غنی شده با ویتامین، ماهی های چرب ، گوشت گاو، پنیر و … استفاده کنید.
اگر کبودی زیاد و دردناک باشد و بیشتر از یک ماه طول بکشد مراجعه به پزشک متخصص الزامی است.
در صورت مشاهده علائمی مانند خونریزی غیر عادی قسمت های مختلف بدن، بزرگ شدن کبودی، تورم و سفتی محل جراحت نیز بهتر است از مراقبت های پزشکی استفاده کنید.
پزشک به تشخیص علت کبودی و درمان مؤثر آن کمک می کند.
بالا نگهداشتن اندام آسیب دیده موجب کاهش تورم و جلوگیری از بزرگ شدن کبودی می شود. توصیه می شود در صورت امکان اندام آسیب دیده را بالاتر از قلب خود نگهدارید این کار مانع تجمع خون زیر پوست می شود.
به عنوان مثال اگر زانو های شما آسیب دیده باید پا ها را هر بار حداقل ۱۰ دقیقه رو به بالا قرار دهید تا گردش خون در ناحیه آسیب افزایش یابد و کبودی درمان شود.
استراحت موجب بهبود کبودی و کاهش خونریزی، تورم و درد بدن می شود. توقف فعالیت بلافاصله بعد از آسیب دیدگی از افزایش کبودی ناحیه جراحت جلوگیری می کند.
البته نباید آن قسمت از بدن را بی حرکت نگهدارید. بلکه باید به آرامی و بدون وارد کردن فشار اضافه ناحیه کبود ی را حرکت دهید تا به تدریج ترمیم شود و به حالت طبیعی باز گردد.
استفاده از تکنیک های دستی مانند ماساژ، روش های الکتروتراپی مانند التراسوند (فراصوت) توسط فیزیوتراپیست کبودی بدن شما را درمان می کند.
انجام تمرینات تقویتی تحت نظارت فیزیوتراپیست نیز سبب افزایش گردش خون وتسریع روند درمان می شود. می توانید از چسب های کینزیوتیپ هم برای رفع کبودی استفاده کنید
به خاطر داشته باشید مراجعه به فیزیوتراپیست زمانی که کبودی استخوان موجب تغییر شکل شدید و یا بدشکل شدن بدن می شود ضرورت می یابد.
مصرف دارو های مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن و … درد و تورم ناحیه کبودی را تسکین می بخشد.
توجه داشته باشید استفاده از دارو هایی مانند آسپرین و ایبوپروفن نتیجه معکوسی را به دنبال خواهد داشت.
بنابراین شما باید از مصرف این دارو ها خودداری کنید. مصرف این دارو ها خون شما را رقیق می کند و ممکن است موجب تشدید کبودی شود.
بعد از اینکه تورم ناحیه کبودی کاهش پیداکرد کمپرس گرم کبودی را به سرعت درمان می کند. استفاده از باند فشرده سازی هم موجب کاهش تورم و بهبود گردش خون در ناحیه کبودی می شود.
فراموش نکنید نباید محل کبدی را خیلی سفت ببندید این کار باعث بند آمدن خون در این ناحیه شده و عواقب خطرناکی را به دنبال خواهد داشت .
● قطع مصرف دارو های دارای عوارض جانبی کبودی و یا تعویض این دارو ها تحت نظارت پزشک
● استفاده از وسایل محافظتی مانند کلاه ایمنی یا ساق بند در هنگام ورزش
● درمان بیماری های خونی، واریس، دیابت و …
● استفاده از چراغ خواب جهت جلوگیری از برخورد به اسباب اتاق و آسیب دیدگی و ایجاد کبودی
● مرتب کردن منزل و محیط کار جهت جلوگیری از برخورد به اشیاء و در نهایت لیز خوردن و کبود شدن بدن
کبودی بدن بدون علت نشانه چیست | سایت فتوکده