علائم یائسگی زودرس + روش های درمان یائسگی زودرس

.یائسگی زودرس : علائم تشخیص و در مان

 

  تشخیص یائسگی زودرس

 


 
سایت فتوکده : سایتی برای همه
 
 

علائم یائسگی زودرس + روش های درمان یائسگی زودرس

یائسگی در زندگی خانم‌ ها مرحله‌ ای حساس بوده و طبیعی است که به طور معمول در سن ۴۸ تا ۵۲ سالگی بروز می‌ کند اما در بعضی از خانم ها این دوره‌ زمانی زودتر از این سنین بروز کرده و خانم ها را با ناباروری روبه رو می‌ کند

حال سؤال پیش می‌ آید که علت و علائم یائسگی چیست و چطور می‌ شود این بیماری را درمان نمود برای پاسخ این سوالات در ادامه همراه ما باشید.

علائم یائسگی زودرس چیست

علت یائسگی زودرس

با افزایش سن در خانم ها تولید هورمون‌ های استروژن و پروژسترون که تنظیم کننده‌ قاعدگی می‌ باشند مختل شده و عملاً تخمک گذاری که منجر به بارداری می‌ شود با توقف عادت ماهیانه به پایان می‌ رسد.

اگر این اتفاق قبل از سنین ۴۰ سالگی رخ دهد خانم با یائسگی زودرس مواجه شده است و احتمال بچه دار شدن در وی بسیار پایین می‌ آید.

با ایجاد تغییرات هورمونی بروز بیماری‌ هایی مانند پوکی استخوان و بیماری قلبی خانم را تهدید می‌ کند، خطر ابتلا به حمله‌ های قلبی و مغزی در خانم ها نسبت به آقایان قبل از یائسگی بسیار کم است اما بعد از این دوره ،خطر ابتلا در زنان دو برابر مردان می‌ شود.

علائم یائسگی زودرس چیست

نشانه‌ های یائسگی زودرس مانند یائسگی طبیعی می‌ باشد که عبارت‌ اند از:

● خشکی واژن

● گرگرفتگی

● کاهش میل جنسی

● افزایش وزن

● عرق کردن در خواب

● تغییر در خلق و خو

● تغییر در هوش و حافظه

● اختلال در خواب

● احساس درد هنگام برقراری رابطه جنسی

درمان یائسگی زودرس

دلایل یائسگی زودرس

عوامل محیطی و جسمی که سبب تغییر در روند زندگی و اختلال در هورمون‌ های بدن شوند می‌ توانند در ایجاد یائسگی زودرس سهیم باشند که در ادامه به آن می‌ پردازیم:

۱- شیمی درمانی یا پرتو درمانی

بیماری سرطان در فرد می‌ تواند محرکی باشد برای ایجاد یائسگی و فرد را در طی ۳ تا ۶ ماه با علائمی مانند گر گرفتگی روبه رو کند.

۲- شرایط زندگی

رویارویی فرد با تنش و بحران‌ های شدید عاطفی می‌ تواند سبب توقف چرخه‌ فعالیت‌ های تخمدان‌ ها شده و یائسگی زودرس را در فرد ایجاد کند.

۳- عمل جراحی (هیسترکتومی یا برداشتن رحم)

عمل هیسترکتومی به تنهایی باعث یائسگی نمی‌ شود چرا که تخمدان‌ ها وظیفه‌ ترشح هورمون‌ های استروژن و پروژسترون را بر عهده داشته و فعالیت تخمدان متوقف نمی‌ شود

اما در شرایطی که تخمدان و رحم هر دو برداشته شوند یائسگی ایجاد می‌ شود.

۴- اضافه وزن زیاد

چاقی زمینه‌ اکثر بیماری‌ ها را فراهم می‌ کند به خصوص با ایجاد اختلال در ترشح هورمون‌ ها احتمال نارسایی تخمدان‌ ها و به طبع آن نازایی را به دنبال دارد.

پس بهتر است همیشه به حفظ تعادل وزن خود اهمیت دهید.

۵- بیماری‌های خود ایمنی

بیماری‌ های نظیر آرتریت روماتیسمی، نارسایی غده‌های فوق کلیه، اختلالات تیروئید و لوبوس زمینه را برای یائسگی زودرس ایجاد می‌ کنند.

۶- تماس با آلاینده‌ها

تماس بیش از اندازه با آلاینده‌ ها مانند انواع آفت کش ها و شوینده‌ ها، رنگ و عطرها در بروز یائسگی زودرس تأثیر گذار است.

۷- استعمال سیگار

خانم‌ هایی که سیگار می‌ کشند به دلیل بر هم زدن توازن هورمون‌ های تخمدان با یائسگی زودرس مواجه می‌ شوند.

۸- اختلال در فعالیت تخمدان‌ها

اگر خانم در دوران نوجوانی با کاهش هورمون‌ های استروژن و افزایش هورمون‌ های تحریک کننده فولیکول‌ ها (FSH) مواجه شود با کارافتادگی زودرس تخمدان‌ ها در آینده روبه رو می‌ شود.

۱ تا ۴ درصد از جمعیت زنان با این مشکل کار افتادگی تخمدان‌ ها برخورد می‌ کنند که از پیامد های آن نازایی می‌ باشد.

۹- رژم غذایی سخت

زنانی که در مدت زمان طولانی از رژیم سخت غذایی پیروی می‌ کنند بیشتر از سایر زنان به مشکل یائسگی زودرس دچار می‌ شوند.

تشخیص یائسگی زودرس با روش های درمانی

روش های درمان یائسگی زودرس

۱- گیاهان دارویی

گیاه پنج انگشت از جمله داروهای گیاهی است که با داشتن استروژن گیاهی روی غده‌ی هیپوفیز تأثیر مثبت گذاشته و به درمان اختلالات قاعدگی و یائسگی زودرس کمک می‌ کند.

دقت داشته باشید برای تأثیر گذاری بهتر از مصرف هم زمان آن با قرص‌ های ضد بارداری و داروهای هورمونی بپرهیزید.

مصرف تخم کرفس، شنبلیله، شیرین بیان، آنسیون، رازیانه و پونه نیز در درمان یائسگی زودرس تأثیر گذارند، استفاده از گیاهان دارویی فوف و جنسینگ نیز زیر نظر متخصص طب سنتی توصیه می‌ شود.

۲- انجام ورزش و ایجاد آرامش

با کنترل کردن استرس و تمرین تکنیک‌ های مدیریت آن در شرایط بحرانی و همچنین شرکت در ورزش‌های یوگا، آروماتروپی و مدیتیشن می‌ توانید در کنترل و درمان مشکل یائسگی مؤثر باشید.

با انجام ۳۰ دقیقه پیاده روی روزانه و شنا می‌توانید تأثیر مثبت در وضعیت خواب و بهبودی خلق و خو داشته باشید.

۳- طب سوزنی

از بهترین راه‌ های درمان یائسگی بدون داشتن عوارض و مصرف دارو روش طب سوزنی است.

طب سوزنی جریان خون را در بدن افزایش داده و با تحریک هورمون‌ های زنانه و بهبود در فعالیت‌ های تخمدان و رحم اختلالات یائسگی و قاعدگی را درمان می‌ کند.

۴- قهوه و تخم کتان

لگنین موجود در بذر کتان فعالیت هورمون‌ های جنسی را تعدیل می‌ نماید برای تکمیل روند درمان روزانه یک تا ۲ قاشق سوپ خوری تخم کتان آسیاب شده را با مقداری قهوه میل کنید.

۵- مواد غذایی

مصرف مواد غذایی که در افزایش هورمون استروژن تأثیر می‌ گذارند عبارت‌اند از:

سیب، سبزیجات، لوبیا، عدس، نخود فرنگی، هویج، سویا، گیلاس و گندم که با گنجاندن این مواد در رژیم غذایی می‌ توان نسبت به درمان یائسگی زودرس اقدام نمود.

۶- مصرف عرقیات گیاهی

عرقیات کیالک، شاتره و کاسنی و همچنین تخم شربتی و خاکشیر نیز برای کاهش علائم یائسگی نظیر گرگرفتگی بسیار موثرند و در طب سنتی برای درمان یائسگی توصیه شده‌ اند.

۷- درمان دارویی

قرص‌ های ضد افسردگی به عنوان بازدارنده‌ی سروتونین در ۶۰ درصد افراد به درمان یائسگی زودرس و گرگرفتگی ناشی از آن کمک می‌ کند.

در بعضی مواقع از قرص‌ های ضد بارداری برای درمان‌ های هورمونی (HT یا استروژن درمانی) استفاده می‌ شود. البته دقت داشته باشید درمان‌های دارویی را خودسرانه انجام ندهید.

۸- مصرف ویتامین

در سال های اولیه یائسگی تراکم استخوان‌ ها با سرعت کاهش یافته و پوکی استخوان را به دنبال دارد به همین خاطر برای پیشگیری مصرف کلسیم و ویتامین D توصیه می‌ شود.

همچنین مصرف ویتامین‌ های E و B هم می‌توانند در رفع استرس و کاهش علائم بیماری مؤثر باشند.

۹- کاهش استفاده از لوازم آرایشی

طی مطالعات زنانی که بیشتر از مواد آرایشی استفاده کرده و در معرض آلاینده‌ هایی مانند فتالات هستند ۲ تا ۳ سال زودتر از سایر خانم‌ ها به یائسگی دچار می‌ شوند.

۱۰- حمایت عاطفی

افسردگی و گوشه گیری از مواردی است که یائسگی زودرس را به دنبال دارد به همین خاطر حمایت عاطفی اطرافیان و توجه و محبت می‌ تواند وضعیت روحی فرد را سامان بخشد و به روند درمان کمک کند.

پیشگیری و تشخیص یائسگی زودرس | سایت فتوکده

مطلب مفید بود ؟ ۶ ۰

شما هم بخوانید