امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با وجود ماشین ظرفشویی دیگر اعضای خانواده دغدغه ای برای شستن ظروف نداشته و ماشین، این کار را با سریع ترین و بهترین شکل ممکن انجام می دهد. عمل شستشوی برخی از ظروف به علت حساسیت و ظرافت خاصی که دارند، بهتر است در ماشین انجام نشود. ولی در هر صورت شما می توانید با رعایت برخی موارد، حتی ظروف حساس را با ماشین ظرفشویی شستشو دهید که در این مطلب به آن می پردازیم.
بهتر است که ظروف حساس به علت ماهیت فیزیکی شکننده خود، کمتر در معرض شستشوی طولانی مدت و با آب داغ باشند. شما باید برای شستشوی این ظروف، از حالت برنامه شستشوی خاصی که در هر ماشین، نام منحصر به فرد خود را دارد، استفاده نمایید. ظروف حساس برای شستشو در ماشین ظرفشویی شامل ظروف چینی، لعابی، کریستالی، استکان های شیشه ای نازک، ظروف مسی، برنج، برنز، چدن، نقره و همچنین انواع ظرف با طرح و رنگ حساس می باشد.
انواع قرص ماشین ظرف شویی، طبق فرمولی ساخته می شود که به راحتی عملیات شستشو را انجام دهند. قرص های ماشین ظرفشویی برای ظروف حساس، دارای ویژگی های مشخصی هستند تا در حین شستشو به این ظروف آسیبی وارد نکنند. در ادامه با ویژگی های مهم این قرص ها برای ظروف حساس آشنا می شویم:
قرص هایی که برای ظروف حساس استفاده می شوند، به صورتی هستند که در سخت ترین آب ها، قابلیت حل شدن دارند. در حقیقت این قرص ها حاوی مواد شوینده و نیز نرم کننده آب، حتی آب های خیلی سخت هستند و با استفاده از آن ها، میزان مورد نیاز نمک بسیار کاهش می یابد. بنابراین بر روی ظروف حساس خط و خش و آسیب به ظروف حساس
تمام مواد شوینده های ماشین ظرفشویی بر اساس یک اصل کار می کنند و هدف اصلی در همه آن ها از بین بردن چربی و لکه ها از روی سطح ظروف می باشد
. با این حال جهت تمیزی برخی از ظروف حساس، قرص های ماشین خاصی در نظر گرفته می شود. انواع قرص های ماشین ظرفشویی، تفاوت هایی در میزان pH آن ها وجود دارد.
در فرمول ترکیبی برخی از این قرص ها، سفید کننده هایی با پی اچ بالا و نیز سورفکتات های قوی استفاده می گردد که ظروف را براق تر می کنند ولی این قرص ها، می تواند آسیب های جدی به ظروف حساس وارد کنند.
در ترکیبات قرص های ظرفشویی با PH خنثی که برای ظروف حساس استفاده می شود، آنزیم های مختلف و پلیمر های محلول در آب وجود دارد تا چربی ها و لکه ها را به راحتی پاک کند.
انواع قرص هایی که برای ظروف حساس ظرفشویی استفاده می شوند، باید دارای فرمول و ترکیبی ملایم باشند که علاوه بر جلادهندگی و شفافیت این ظروف، آن ها را کدر و دچار خط و خش نکند. با وجود این ترکیبات، ظروف حساس شما مانند ظرف های کریستالی همچنان مانند روز اول زیبا و درخشان می مانند. این قرص ها، فرمولاسیونی دارند که سختی آب را کاهش داده و سبب شکستن نا خالصی های آب می شود. به این طریق لکه آب روی ظروف باقی نمی ماند و شکل ظاهری ظروف، محافظت می شود.
باید توجه نمایید که برخی از قرص های ماشین ظرفشویی، حاوی مواد براق کننده، سفید کننده و ضد لک هستند که در مواقعی این مواد، برای ظروف حساس مضر و شیمیایی می باشند.
در این صورت این مواد، پس از حل شدن در آب ترکیباتی ایجاد می کنند که اگر با سطح این ظروف تماس داشته باشد، سبب آسیب جبران ناپذیری به این ظرف ها می شود.
شما می توانید با رعایت برخی نکات، ظروف حساس خود را با چیدن در ماشین ظرفشویی و استفاده از قرص در آن شستشو دهید. این نکات عبارتند از:
ترکیبات و فرمول قرص ماشین ظرفشویی که شما استفاده می کنید، باید به گونه ای باشد تا به ظروف حساس شما آسیبی وارد نکند. معمولا در زمان خرید به شما توصیه می شود که برای ظروف حساس بهتر است از چه قرصی استفاده نمایید. لازم به ذکر است که برخی از قرص های بی کیفیت اثرات خش، لکه و یا کدر شدن و تغییر رنگ را بر روی ظروف حساس بجا می گذارند.
برای شستشوی بهتر ظروف باید همواره به نحوه چیدمان ظروف در ماشین دقت کنید. زیرا این کار علاوه بر بهبود در عملکرد شستشو، به سلامت بدنه و نیز جنس ظروف کمک می کند.
به خصوص در زمانی که شما می خواهید ظروف حساس و شکستنی را با ماشین ظرفشویی شستشو دهید. درباره چیدمان به چند نکته دقت کنید:
دقت کنید که ظروف کریستالی را نباید با آب بسیار گرم شستشو دهید. شاید به علت گرمای زیاد سیکل شستشو در ماشین است که توصیه می شود این ظروف با دست شسته شوند. زیرا آب گرم ممکن است سبب لب پر شدن یا ترک خوردن و شکستن برخی ظروف حساس شود.
بنابراین سعی کنید برای شستشوی ظروف حساس ماشین ظرفشویی را در دمای پایین تری تنظیم کنید.
در جواب این سوال باید گفت بله، در صورتی که قرص ماشین ظرفشویی از فرمول و ترکیبی مناسب برای ظروف حساس استفاده شده باشد، می توان از ظروف کریستالی خود را با این قرص در ماشین قرار داد. اما اگر قرص ساختاری بی کیفیت و نامناسب داشته باشد، سبب کدر شدن و تغییر رنگ، ایجاد خط و خش و آسیب به ظروف کریستالی شما می شود.
منبع: