.
چای کوهی چیست : گیاه چای کوهی با ساقه های بالارونده و طبیعت گرم و خشک که بیشتر در مناطق کوهستانی در ایران رشد می کند
این گیاه به نام های کلکنه، توکلیجه و گیاه کوهی نیز شناخته می شود و بصورت دم کرده و جوشانده مورد مصرف قرار می گیرد
چای کوهی بسیار خوش عطر و خوش طعم است که می تواند جایگزین مناسبی برای چای مصرفی باشد زیرا سرشار از خواصی سرشار نظیر درمان رماتیسم، افسردگی، رفع زخم و خاصیت اشتها آوری می باشد.
خاصیت چای کوهی چیست
از ترکیبات خاص چای کوهی ماده قرمز رنگی که در برگ های چای کوهی وجود دارد و به نام هایپریسین مشهور است که می تواند در التیام زخم و سوختگی مفید باشد.
در اغلب موارد با افزایش سن در برخی از افراد ویژگی بی اشتهایی و کم اشتهایی ظاهر می شود به همین سبب به منظور اشتها آوری مصرف چای کوهی به این افراد توصیه می گردد.
مصرف چای کوهی برای تمام بیماریهایی که به رطوبت مربوط می شوند مفید می باشد زیرا خاصیت رطوبت گیری ویژه ای برای بدن دارد.
خاصیت آرامبخشی، معطر بودن و ضد التهابی چای کوهی سبب شده تا بتوان در هنگام سر درد های شدید و میگرن مصرف آن را توصیه نمود.
در طب سنتی مصرف چای کوهی برای افراد سرد مزاج توصیه شده و فواید متعددی نیز برای آن قائل هستند اما مصرف چای کوهی را به افراد گرم مزاج توصیه نمی نمایند.
خاصیت منحصر به فرد ضد التهابی بودن چای کوهی سبب شده است تا در درمان دردهای عضلانی، مفاصل و استخوان بندی بدن نظیر روماتیسم، آرتریت و سیاتیک مصرف آن توصیه گردد.
در کنار سایر خواص ارزشمند چای کوهی می توان خاصیت ضد کم خونی را نیز افزود زیرا این گیاه کوهی جزو گیاهانی است که قادر است تا حدودی کم خونی را رفع نماید.
مصرف چای کوهی هم به شکل جوشانده و هم دم کرده برای مردانی که از ضعف قوای جنسی رنج می برند بسیار مفید و اثر بخش بوده و مصرف روزانه یک یا دو لیوان آن توصیه شده است.
از قدیم برای افراد ساخورده و کودکانی که دچار ضعف بدنی بودند جوشانده چای کوهی توصیه می شد و این به دلیل خاصیت اشتها آوری آن است.
چای کوهی جزو معدود گیاهان وحشی و دارویی می باشد که نقش چاق کننده گی دارد زیرا مصرف آن منجر به پرخوری و افزایش اشتها می شود.
اگر به دنبال یک گیاه طبیعی و بدون عوارض برای پاکسازی و ضد عفونی کردن سیستم مجاری ادراری خود هستید چای کوهی مصرف نمایید زیرا مجاری ادراری را پاکسازی می نماید.
خاصیت مهم دیگر چای کوهی این است که این گیاه با تنظیم و بهبود گوارش موجب سلامت معده و کاهش درد آن می شود.
جوشانده چای کوهی خاصیت خلط آوری دارد لذا در هنگام سرماخوردگی و برای باز کردن راه بینی و گلو از آن مصرف می شود.
مصرف روزانه سه نوبت و در مدت زمان سه هفته از دمنوش چای کوهی می تواند با اثر مثبت بر سیستم عصبی، از افسردگی و استرس و اضطراب به میزان قابل توجهی بکاهد.
وجود خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی چای کوهی سبب شده تا مصرف این گیاه وحشی بتواند نقش مفیدی در بروز انواع سرطان ها ایفا نماید.
چای کوهی به گیاه قاعده آور شهرت دارد زیرا این گیاه می تواند چرخه قاعدگی و میزان خونریزی در دوره قاعدگی زنان را کنترل و تنظیم نماید.
نتایج پژوهشهای اخیر دانشمندان نشان می دهد که چای کوهی قادر است کرم های مضر موجود در معده و روده را از بین ببرد و در بهبود فعالیت سیبستم گوارش مفید باشد.
کارمندان، دانشجویان و افرادی که ساعات طولانی پشت میزنشین هستند چای کوهی مصرف نمایند زیرا علاوه بر رفع خستگی و کوفتگی، درد گردن، پشت و عوارض پشت میز نشینی را کاهش می دهد.
در طب سنتی و از قدیم الایام عقیده بر این بوده که مصرف چای کوهی می تواند انواع اسهال ها بویژه اسهال خونی را درمان نماید.
یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد که چای کوهی در جلوگیری از بروز خونریزی مغزی و یا کاهش عوارض خونریزی مغزی ثمر بخش و تأثیر گذار می باشد.
پودر کرده چای کوهی و قرار دادن آن بر جای نیش حشرات هم تا حدودی درد آن را کاهش می دهد و هم قادر است آثار بجای مانده از آن را رفع نماید.
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی موجود در چای کوهی سبب شده است تا در طب سنتی این گیاه وحشی به عنوان تقویت سیستم ایمنی بدن شناخته شود.
ازجمله گیاهان داوریی مفید که برای درمان کزاز در طب سنتی توصیه شده است چای کوهی می باشد، چای کوهی نقش خوبی در درمان کزاز ایفا می نماید.
اگر از مشکل کم خوابی و یا خواب نامنظم رنج می برید چای کوهی مصرف کنید زیرا در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کم خوابی و بد خوابی مؤثر می باشد.
چه در طب سنتی و چه امروزه بسیاری از پزشکان یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید را که در تسکین درد دنبالچه مفید و مؤثر می باشد و مصرف آن را توصیه می نمایند، چای کوهی می باشد.
● مصرف چای کوهی در زنان باردار و حتی فصل شیردهی توصیه نمی گردد زیرا ممکن است عوارض داشته باشد
● ممکن است سبب سقط جنین گردد
● مصرف چای کوهی برای کودکانی که بی اشتها هستند مفید می باشد زیرا خاصیت اشتها آوری ویژه ای دارد
● خانم هایی که از قرص ضد بارداری استفاده می کنند با احتیاط و مشورت پزشک مصرف نمایند
● افرادی که داروهای ضد حساسیت و سرماخوردگی استفاده می کنند بهتر است چای کوهی مصرف نکنند
● افراد سرد مزاج چای کوهی مصرف نمایند زیرا برای افراد گرم مزاج عوارض دارد
خواص چای کوهی چیست | سایت فتوکده