علائم HPV در مردان چیست؟

علائم HPV در مردان چیست؟

ویروس پاپیلومای انسانی نوعی عفونت ویروسی است که غالباً از طریق تماس جنسی منتقل می شود؛ از این رو در دسته ی عفونت های مقاربتی (STI) جای می گیرد. با این وجود، HPV تنها یک بیماری مقاربتی نیست. شما ممکن است در حین تماس مستقیم پوست با پوست (حتی بدون فعالیت جنسی) به این ویروس آلوده شوید.

بر اساس تحقیقات انجام شده بیش از ۲۰۰ نوع مختلف HPV وجود دارد که می تواند نواحی مختلف بدن را آلوده کند؛ اما حدود ۴۰ نوع آنها به طور خاص نواحی دهان، گلو و اندام تناسلی را تحت تأثیر قرار می دهند.

تماس مستقیم با فرد آلوده به ویروس، می تواند شما را آلوده کند. به عبارتی، زمانی که دستگاه تناسلی شما با اندام تناسلی، دهان یا گلوی شخص مبتلا به HPV در تماس باشد، شما نیز به این ویروس مبتلا خواهید شد. برخلاف سایر عفونت های مقاربتی، HPV حتی بدون دخول هم می تواند منتقل شود و هیچ ربطی به نوع سکس یا ارضا شدن طرفین ندارد.

در حال حاضر هیچ درمان شناخته شده ای برای HPV وجود ندارد؛ اما به طور کلی آنقدر رایج است که نیازی نیست از آن خجالت بکشید. اغلب سویه های HPV بی خطر بوده و خود به خود از بین می روند.

علائم HPV در مردان

یکی از مشکلات ابتلا به HPV عدم وجود علائم آن است. در اکثر موارد، HPV هیچ علائمی ندارد. بنابراین بسیاری از افراد مبتلا به HPV از وجود این بیماری مطلع نبوده و ممکن است ناخواسته آن را به دیگران منتقل کنند.

علائم HPV معمولاً به شکل زگیل ظاهر می شوند. زگیل ها زائده هایی هستند که روی سطح پوست یا غشاهای مخاطی شکل می گیرند. ظاهر این زائده ها بر اساس ناحیه ی آن و نوع HPV می تواند متفاوت باشد.

● زگیل های معمولی: این نوع زگیل ها به صورت برجستگی های زبر پوست ظاهر شده و ممکن است با زخم و پینه اشتباه گرفته شوند. زگیل های معمولی بیشتر دست ها و انگشتان بیمار را درگیر می کنند. برخی از زگیل های معمولی ممکن است دردناک، حساس یا مستعد خونریزی باشند؛ اما اغلب زگیل ها بدون درد بوده و تنها ظاهر ناخوشایندی دارند.

● زگیل های کف پا: زگیل های کف پا معمولاً روی سینه یا پاشنه ی پا ظاهر می شوند. این نوع زگیل ها زائده های سفت و زبری هستند که به دلیل قرار گرفتن در پاها، ممکن است سبب ایجاد ناراحتی در حین راه رفتن شوند.

● زگیل های مسطح: زگیل های مسطح می توانند در هر ناحیه ای از بدن ظاهر شوند؛ اما در مردان و کودکان، معمولاً روی صورت ایجاد می شوند. این نوع زگیل ها صاف و کمی برجسته هستند و ممکن است با سایر لک ها و جوش های صورت اشتباه گرفته شوند.

در کنار این زگیل ها، ویروس HPV نیز می تواند باعث ایجاد زگیل تناسلی مردان شود. بیشتر زگیل های تناسلی مربوط به سویه های ۶ و ۱۱ می باشند. این زگیل ها گوشتی و نرم بوده و گاهی اوقات ممکن است ظاهری شبیه به گل کلم داشته باشند. زگیل تناسلی اغلب بدون درد است، اما در برخی موارد با خارش و حساسیت همراه می باشد. این زگیل ها می توانند در ناحیه تناسلی یعنی آلت تناسلی، کیسه بیضه و یا اطراف مقعد ظاهر شوند.

HPV پرخطر در مردان

با وجود اینکه زگیل ها ممکن است بسیار ناخوشایند و استرس زا به نظر برسند، اما معمولاً بی ضرر هستند. بنابراین سویه های ایجاد کننده زگیل در واقع سویه های «کم خطر» HPV محسوب می شوند. با این حال، سویه های پرخطر ویروس پاپیلومای انسانی می تواند یک مسئله جدی برای مردان بوده و خطراتی ایجاد کند. HPV های-ریسک خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش می دهد.

HPV در مردان ممکن است باعث بروز مشکلات جدی سلامتی و برخی از سرطان ها شود. HPV پر خطر نیز مانند HPV کم خطر تا زمانی که به مراحل بالاتر پیشرفت نکند، ممکن است هیچ علائمی از خود نشان ندهد که در این مرحله ممکن است بیماری پیشرفت چشمگیری کرده باشد.

● سرطان آلت تناسلی: در سرطان آلت تناسلی ممکن است ضخامت یا رنگ پوست آلت تناسلی تغییر کند. همچنین در برخی موارد زخم های دردناکی روی آلت تناسلی ظاهر می شود.

● سرطان مقعد: این نوع سرطان اغلب با درد، خونریزی، خارش یا ترشح مقعد همراه است. همچنین ممکن است تغییراتی در حرکات روده ایجاد شود؛ این تغییرات شامل یبوست ناگهانی یا اسهال مداوم می شود.

● سرطال گلو: سرطان گلو می تواند علائمی مانند سرفه مداوم، گلودرد یا گوش درد داشته باشد. همچنین شما ممکن است در تنفس یا بلع غذا دچار مشکل شوید. برخی از افراد مبتلا به سرطان گلو توده ای در گردن خود احساس می کنند.

تست پاپ اسمیر و HPV و همچنین کیت های تست خانگی برای تشخیص HPV وجود دارند. این آزمایشات به پزشک در تشخیص گونه های پر خطر HPV کمک می کند. متأسفانه هیچ آزمایشی برای شناسایی HPV پر خطر در آلت تناسلی، مقعد، گلو وجود ندارد.

خبر خوب اینجاست که همه ی موارد پرخطر HPV باعث سرطان نمی شوند. بسیاری از افراد مبتلا به HPV پرخطر بدون هیچ مشکل خاصی بهبود می یابند. محققین هنوز دقیقاً نمی دانند که چرا برخی از افراد به سرطان یا سایر مشکلات جدی مبتلا می شوند؛ اما مواردی مثل مشکلات ایمنی و سابقه مصرف دخانیات می توانند احتمال ابتلا به HPV را افزایش دهند.

پیشگیری و درمان HPV در مردان

در اغلب موارد، HPV خود به خود رفع می شود؛ اما هیچ درمان شناخته شده ای برای HPV در هیچ جنسیتی وجود ندارد. پزشک ممکن است برای از بین بردن زگیل، داروهای موضعی یا روش های درمانی دیگری را پیشنهاد دهد.

بهترین راه برای پیشگیری از HPV تزریق واکسن HPV است. واکسن گارداسیل به طور مؤثری از شما در برابر انواع پرخطر HPV و همچنین برخی از سویه هایی که باعث زگیل تناسلی می شوند، محافظت می کند. تمامی افراد بین ۹ تا ۴۵ سال می توانند این واکسن را دریافت کنند.

توصیه می شود که کودکان در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی واکسن بزنند. برای کودکان ۹ تا ۱۴ سال، واکسن در دو دوز تزریق می شود، در حالی که افرادی با سنین بالاتر به ۳ دوز واکسن نیاز دارند. علاوه بر واکسیناسیون، داشتن رابطه ی جنسی محافظت شده نیز می تواند تا حدودی خطر ابتلا به HPV را کاهش دهد.

این امر شامل استفاده از کاندوم در حین دخول یا استفاده از سدهای دهانی در حین رابطه جنسی دهانی می باشد.

با وجود اینکه به دلیل ماهیت HPV (که می تواند با هرگونه تماس مستقسم پوست با پوست منتقل شود) استفاده از کاندوم و سایر روش های پیشگیری به اندازه ی پیشگیری از سایر بیماری های مقاربتی مؤثر نمی باشد، اما هنوز هم راه مناسبی برای کاهش خطر ابتلا به HPV است.

تشخیص HPV بدون علائم بسیار دشوار است. بنابراین اگر از نظر جنسی فعال هستید، بهتر است معاینات منظم را در نظر گرفته و در صورت مشاهده زگیل به پزشک مراجعه کنید.

مطلب مفید بود ؟ ۷ ۰

شما هم بخوانید