مضرات زردچوبه + ۱۴ عوارض مصرف زردچوبه برای بدن

عوارض زردچوبه برای کبد دیابت و سرطان پستان

مضرات زردچوبه برای کبد و دیابت کلیه عوارض زردچوبه خام چیست ضرر زردچوبه برای پوست موارد منع مصرف زردچوبه در بارداری را در سایت فتوکده می خوانید

مضرات زردچوبه چیست

زردچوبه یکی از ادویه های مؤثر در کاهش خطر سرطان و پیشگیری از بیماری های عصبی می باشد اما مصرف زیاد و بی رویه این ادویه مفید عوارض و مضرات زیادی برای بدن دارد.

مصرف زردچوبه به صورت جداگانه و خارج از غذا های طبخ شده سبب بروز اختلالات زیادی در بدن می شود. بنابراین با تکیه بر فواید زردچوبه هرگز نباید آن را زیاد مصرف کنید

همواره به خاطر داشته باشید که این ادویه پر کاربرد مضراتی نیز دارد.

موارد منع مصرف زردچوبه در دوران بارداری و شیردهی و قاعدگی

ضد انعقاد خون

یکی از بدترین مضرات زردچوبه جلوگیری از لخته شدن خون است که مصرف این ادویه برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی و افراد سالخورده و دارای پوست نازک خطرناک است.

با توجه به اینکه مصرف زیاد زردچوبه در شرایط خاص منجر به خونریزی های شدید می شود، ترک مصرف زردچوبه دو هفته قبل از انجام اعمال جراحی برای بیماران ضروریست.

زردچوبه ضمن اینکه یک ادویه پر مصرف در غذاهای ایرانی به شمار می رود، همچنین یک ماده غذایی ضد انعقاد خون نیز می باشد و توجه به این ویژگی زردچوبه اهمیت زیادی در حفظ سلامت دائمی افراد دارد.

مضرات زردچوبه برای کلیه

مصرف زردچوبه سبب بروز سنگ کلیه و سنگ صفرا می شود.

وجود نمک جوهر ترشک و اگزالات در این ادویه عامل اصلی ایجاد سنگ های متبلور کلیه و کیسه صفرا در بزرگسالان است.

شایان ذکر است طبق تحقیقات انجام گرفته در ادرار افرادی که به صورت مستمر زردچوبه مصرف می کنند مقدار زیادی اگزالات یافت می شود.

بنابراین بیماران دچار سنگ های کلیه و صفرا حتماً باید از مصرف زردچوبه خود داری کنند.

فقر آهن از مضرات مهم زردچوبه

زردچوبه موجب کمبود آهن در بدن می شود و این مسأله به ویژه برای افراد مبتلا به کم خونی از مهمترین مضرات مصرف زردچوبه قلمداد می شود.

ترکیبات زرد چوبه به آهن می‌چسبند و سبب کاهش جذب آهن موجود در غذا و فقر و کمبودآهن بدن می شوند.

بنابراین به افراد مبتلا به کم خونی توصیه می شود برای بهره مندی از ماده معدنی مهم آهن حتی الامکان در خصوص مصرف زردچوبه با پزشک مشورت نمایند.

عوارض زردچوبه برای بارداری

مصرف زیاد و بی رویه زرد چوبه با ایجاد تأثیرات منفی بر روی هورمون های جنسی سبب کاهش ترشح هورمون تستوسترون می شود.

همچنین حرکت اسپرم را کاهش می دهد. این مسأله فرآیند تلقیح و باروری را در افراد سخت تر می کند. بنابراین خاصیت ضد باروری زردچوبه یکی از مهمترین مضرات آن به شمار می رود.

حساسیت زا

مصرف زیاد زرچوبه سبب ایجاد حساسیت و واکنش های آلرژی داخلی از جمله خارش پوست، قرمزی، استفراغ ، نفخ، التهاب، گرفتگی عضلانی و … می شود

با توجه به اینکه ایجاد حساسیت یکی از مضرات تأثیر گذار زردچوبه به حساب می آید، افراد بلافاصله بعد از ابتلا به حساسیت با مصرف زردچوبه باید این ادویه را از رژیم غذایی خود حذف کنند و تا حد امکان از سایر ادویه های جایگزین در طبخ غذا استفاه کنند.

عوارض زردچوبه برای قاعدگی و شیردهی

مصرف زیاد و بی رویه زردچوبه به صورت جداگانه خارج از میزان عادی در تهیه غذا ها سبب تحریک بدن و اختلال در چرخه قاعدگی می شود.

همچنین مصرف زردچوبه روی بارداری نیز تأثیرات منفی می گذارد که از این قبیل تأثیرات می توان به انقباضات رحمی، تأخیر در زایمان و … اشاره کرد.

علاوه بر این شیردهی مادران نیز تحت تأثیر عوارض مصرف زردچوبه قرار می گیرد.

بنابراین مضرات زردچوبه را درخصوص قاعدگی و دوران بارداری و شیردهی مادران نادیده نگیرید و در مصرف این ادویه احتیاط کنید.

تهوع آور

زردچوبه از ادویه های معطر محسوب نمی شود و برای بهبود بو و مزه آن تفت دادن قبل از طبخ غذا توصیه می شود. بوی زردچوبه می تواند در دوران بارداری سبب تحریک زنان باردار و ایجاد تهوع بیشتر شود.

لذا خاصیت تهوع آوری زردچوبه از دیگر مضرات آن است که تعدیل و خود داری در مصرف آن در موارد مذکور بهترین توصیه می باشد.

مضرات زردچوبه برای کلیه و کبد

موارد منع مصرف زردچوبه برای سلامتی

مشکلات گوارشی

استفاده از زردچوبه برای بیماری های آرتریت و درد مفاصل و همچنین زیاده روی در مصرف زردچوبه سبب بروز ناراحتی های گوارشی می شود.

علاوه براین قطع مصرف زردچوبه برای افراد دچار سوء هاضمه و سوزش معده ضروری است.

کاهنده فشار خون

مصرف زردچوبه سبب کاهش فشار خون می شود. این خاصیت برای افراد دارای پرفشاری و فشار بالای خون مفید به نظر می رسد اما مصرف زیاد آن می تواند منجر به کاهش بیش از حد فشار خون و آسیب به سیستم بدن شود.

مضرات زردچوبه برای دیابت

کورکومین موجود در زردچوبه سطح قند خون را پایین می آورد؛ به همین دلیل مصرف زردچوبه به صورت مجزا در خصوص بیماران دیابتی به هیچ وجه توصیه نمی شود.

لازم به ذکر است در اینگونه موارد مصرف زردچوبه سبب تشدید اثر دارو های درمانی و افت ناگهانی قند خون می شود و در نهایت سلامت افراد و حتی جان آنها را تهدید می کند.

زرد کننده پوست

استفاده از ماسک زردچوبه برای روشنی، سفیدی، شفافیت و ترمیم پوست توصیه مناسبی است. اما خاصیت زرد کنندگی پوست در زردچوبه بالاست.

همچینین زردی حاصل از زردچوبه مخصوصاً در افراد سفید پوست به تدریح از بین می رود اما این خاصیت زردچوبه به ویژه برای افرادی که بیرون از خانه و در اجتماع زیاد رفت وآمد دارند دردسر ساز است و یکی از مضرات زردچوبه محسوب می شود.

تداخل دارویی

زردچوبه با دارو های رقیق کنند خون، کاهش دهنده اسید معده و بعضی از دارو های دیگر تداخل دارد. بنابراین مصرف همزمان زردچوبه با این دارو ها توصیه نمی شود.

از مهمترین این دارو ها می توان به وارفارین، کلوپیدوگرل، آسپرین، سایمتیدین، فاموتیدین، رانیتیدین، اسموپرازول، امپرازول، لانزوپرازول و… اشاره کرد.

مصرف زردچوبه در بعضی از دارو ها سبب خنثی کردن، تشدید یا تضعیف اثر دارو می شود. بنابرین مضرات اثر مصرف همزمان زردچوبه با بعضی از داروها را جدی بگیرید.

تشدید کننده بیماری سرطان پستان

عملکردکورکومین موجود زردچوبه،‌ در بسیاری از موارد مانند عملکرد هورمون استروژن در بدن است.

بیماری سرطان پستان یک بیماری حساس به هورمون می باشد بنابراین این خاصیت زردچوبه بیماری سرطان را شدید تر می کند.

لازم به ذکر است مصرف غیر عادی و غیر ضروری زردچوبه برای بیماران سرطانی مضر می باشد و مصرف این ادویه به میزان معمولی در غذا ها برای آنها ضرری ندارد.

به همین دلیل توصیه می شود با توجه به مضرات مصرف بی رویه زردچوبه افراد مبتلا به سرطان سینه حتماً این ادویه را تحت نظارت پزشک مصرف نمایند.

مضرات زردچوبه برای کبد

زردچوبه یک ادویه با خاصیت دارویی و طبیعی در درمان مشکلات کبد محسوب می شود اما به خاطر داشته باشید مصرف بی رویه و زیاد این ادویه سبب ایجاد اثرات معکوس در کبد می شود.

همچنین اختلال در عملکرد های عادی کبد، تضعیف اثر دارو ها، بروز مشکلات کبدی جدید از جمله مضرات مصرف زیاد زردچوبه به شمار می روند.

بنابراین میزان مصرف زرد چوبه برای درمان مشکلات کبد باید حتماً تحت نظارت پزشک قرار گیرد.

آشنایی با مضرات چای

عوارض و موارد منع مصرف زردچوبه | سایت فتوکده

مطلب مفید بود ؟ ۳۵ ۱۰

شما هم بخوانید