علائم بارداری + ۲۸ علائم اولیه بارداری برای تشخیص حاملگی

 .علائم بارداری + 28 علائم اولیه بارداری برای تشخیص حاملگی

 

  علائم اولیه بارداری

 


 
سایت فتوکده : سایتی برای همه
 
 

علائم بارداری + ۲۸ علائم اولیه بارداری برای تشخیص حاملگی

حاملگی یا بارداری به وضعیتی گفته می‌شود که زن در رحم خود دارای رویان یا جنین باشد، دوران بارداری دوره آبستن نیز نامیده می شود؛ این دوره با به دنیا آمدن نوزاد یعنی زایمان به پایان می‌ رسد

دوره بارداری طبیعی حدودا ۳۸ هفته و نهایتا ۴۰ هفته از زمان بارور شدن طول می‌ کشد

علائم حاملگی چیست

علائم اولیه بارداری

علائم اولیه بارداری

بارداری ازتغییرات هورمونی و فیزیکی زیادی در بدن شروع می شود این تغییرات می تواند هم جسمی و هم روحی باشد اما این تغییرات در همه خانم ها یکسان نیست

توقف عادت ماهیانه

اگر چه زنان هنگام آغاز بارداری علائم مشابهی نسبت به هم را تجربه نمی کنند اما اولین نشانه آن را می توان توقف عادت ماهیانه زنان در نظر گرفت.

ترشحات واژن

در اوایل بارداری ترشحات شیری رنگ و غلیظ با بوی بد، سوزش و خارش از واژن خارج می شود که این اتفاق بیشتر در هفته اول بارداری که دیواره واژن ضخیم تر است رخ می دهد.

لکه بینی های غیر عادی

خونریزی خفیف و لکه بینی غیر عادی گاهی پس از ۶ تا ۱۲ روز پس از لقاح، هنگام چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم رخ می دهد که همزمان با گرفتگی عضلات نیز همراه است.

تغییرات پستان

در اوایل هفته های اول حاملگی، بسیاری از زنان با تغییراتی شامل احساس سفتی، سنگینی یا خارش در پستان های خود مواجه می شوند؛ که با گذشت چند هفته بهبود می یابد.

حالت تهوع

حالت تهوع در هر زمانی از روز رخ داده و در برخی از زنان هرگز و در برخی دیگر تهوع شدید همراه با استفراغ خواهد بود، شایع ترین زمان آن بین هفته های ۲ الی ۸ و نهایتا تا هفته ی ۱۳ الی ۱۵ طول می کشد.

خستگی مفرط

گاهی این علامت بسیار نامرتبط بوده و می توان با عوامل متعدد دیگری هم مرتبط باشد اما زنان باردار اغلب در اوایل بارداری احساس خستگی مفرطی دارند.

کمر درد

کمر درد یا گرفتگی مفاصل بیشتر در سه ماهه اول بارداری و یا در اواخر بارداری در زنان حامله مشهود می باشد.

سوزش معده

با تغییرات فیزیکی و هورمونی حساسیت هایی غذایی زیاد در زنان باردار به چشم می خورد که به در حالت مزمن سوزش معده و در حالت حاد به خونریزی معده ختم می شود

تورم

گاها در زنان باردار حالت پف یا تورم در دست و پاها یا حتی در صورت به چشم می خورد که خیلی زود رفع میشود در عیر اینصورت به پزشک مراجعه می شود.

تکرر ادرار

برخی از زنان باردار با تکرر ادار و افزایش حجم ادار که ناشی از تغییرات هورمونی است را تجربه کنند، که در حدود هفته ۶ الی ۸ اتفاق می افتد.

حساسیت به بوهای مختلف

در اوایل دوران بارداری با استشمام برخی بوها مثل سرخ کردنی ها، عطر ها، مرغ و گوشت و … می تواند حالت تهوع و حتی استفراغ ایجاد کند.

یبوست

سطح هورمون و تغییرات مربوط به آن و یا نداشتن رژیم غذایی مناسب بارداری و خوردن غذا های چرب، سفت و شور می تواند موجب یبوست در زنان بار دار گردد.

ضعف + سرگیجه

احتمالا با تغییرات هورمونی روی سطح گلوکز و فشار خون در برخی کاهش فشار و در برخی به افزایش فشار منجر می شود که با سرگیجه و ضعف بدنی همراه است

تمایل یا تنفر به غذا (ویار)

ویار داشتن (تمایل به غذا یا میوه خاص) از اوایل بارداری آغاز و تا پایان بارداری طول می کشد و گاهی حتی در برخی از زنان باردار به شکل تنفر از غذا نیز می تواند رخ دهد.

سر درد

در ماه های اولیه بارداری سردرد بیشتر در زنان دیده می شود که در صورت ادامه دار بودن باید تحت نظر پزشک بود.

تغییر در خلق و خو

در طول سه ماهه اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در زنان باردار احتمال تنش، استرس، عصبانیت، افسردگی و دیگر عوامل مواجه شد.

ضعف تنفسی

در بارداری بدن نیازمند اکسیژن بیشتر برای رشد جنین دارد این کمبود را با تقاضای بیشتر اکسیژن از مادر باردار دارد که منجر به تنگی تنفسی می گردد.

افزایش وزن

در برخی زنان باردار با شروع این دوره به سرعت با افزایش وزن مواجه می شوند که توصیه ای به رژیم گرفتن آنها نیست مگر با تجویز و مشورت دکتر متخصص و با مصرف کمتر قند، غذای کم کالری و کم نمک می باشد

تغییر دمای بدن

اگر دمای بدن شما هنگام صبح و قبل از بلند شدن از رختخواب و خوردن صبحانه بالاست و این وضعیت در شما تا ۳ هفته ادامه داشت، احتمالا باردار هستید.

نفخ شکمی

در دوران بارداری بخصوص اوایل این دوره امکان اختلالات گوراشی به صورت نفخ شکمی در زنان باردار دیده می شود.

تغییر رنگ هاله پستان

با تغییرات هورمونی و فیزیکی هاله پستان تیره تر و نوک پستان متورم می شود و این تغییرات معمولا با اندکی درد همراه است.

نوسانات فشارخون

برخی از زنان باردار در این دوره فشارخون بسیار پایین دارند و این به دلیل کاهش قند خون در آنهاست و برعکس برخی نیز به فشار بالای خون دچار می شوند.

اسهال

اغلب اوقات اسهال در اوایل بارداری می‌ تواند در اثر تغییرات مربوط به بارداری و یا شرایط عمومی فرد ایجاد شود و گاهی هم ناشی از باکتری‌ ها، ویروس‌ ها، انگل‌ های روده‌ ای، آنفلوانزای معده و … است.

تغییر رنگ دهانه رحم و واژن

بخاطر فشار خون بالا و سرعت جریان خونرسانی در اوایل بارداری، دهانه رحم و واژن از رنگ قرمز به رنگ بنفش و آبی تغییر رنگ می دهد.

جوش و آکنه

به ندرت در دوران حاملگی زنان دچار جوش و آکنه شده و اغلب با لکه هایی تیره در بدن یا در صورتشان مواجه می شوند.

لرز + گرفتگی بینی + سرماخوردگی کاذب

بدن جنین با آزاد کردن آنتی بادها و هورمون هایی موجب رشد جفت شده و همچنین سیستم ایمنی بدن مادر را دچار اختلال کرده و مادر دچار گرفتگی بینی و یا در اصطلاح به سرماخوردگی کاذب دچار می شود.

تست های خانگی

محصولات متنوع برای تشخیص اولیه بارداری به روش سنتی و بازاری موجود است که هیچ کدام تا یک هفته پس از تاخیر عادت ماهیانه، دقیق و قابل اعتماد نیستند. لذا چند هفته بعد از عادت ماهیانه باید تست شود.

تست آزمایشگاهی

از رایج ترین روش تشخیص بارداری، آزمایش خون و آزمایش ادرار است که با مثبت یا منفی بودن بارداری مشخص می شود. در آزمایش خون از روز ۸ تا ۱۰ و درآزمایش ادرار از روز ۲۱ تا ۲۸ قابل تشخیص است.

علائم بارداری زنان و دختران چیست | سایت فتوکده

شما هم بخوانید