خشکی لب نشانه چیست با علت و درمان خشکی لبها از چیست با درمان در طب سنتی را در سایت فتوکده می خوانید
افراد در بسیاری از مواقع به دلایل مختلف دچار خشکی، ترک خوردن، پوسته پوسته شدن یا حتی خونریزی لب می شوند.
این مسأله زیبایی افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. خشکی لب در اکثر موارد به راحتی قابل درمان است. اما در بعضی نادر نشانگر ضعف سیستم ایمنی بدن است.
عدم وجود غدد سبابه در لب ها همانند سایر قسمت های پوست سبب کاهش سریع رطوبت لب ها بر اثر کم آبی و خشکی آنها می شود.
به خاطر داشته باشید احساس تشنگی آخرین نشانه کم آبی بدن است. بنابراین نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز جهت حفظ حالت هیدراته بدن و رفع خشکی لب ها حائز اهمیت می باشد.
کم آبی بدن زمینه خشکی دهان و چشم ها را نیز فراهم می کند.
کمبود ویتامین B2 یا ریبوفلاوین در بدن تورم، ترک و خشکی لب ها را به دنبال دارد.
مصرف غذا های غنی از ویتامین B2 مانند جگر، تخم مرغ، زردآلو، شیر، سبوس گندم و جو و … این مشکل را برطرف می سازد.
این ویتامین به تقویت عملکرد سلولی، بهبود متابولیسم چربی ها و حفظ سطح تعادل اسید آمینه هموسیستئین در بدن کمک می کند.
کمبود ویتامین های A و C، آهن و روی نیز اثراتی مشابه بر لب ها دارند. استفاده از مکمل های غذایی با افزایش میزان مواد مغذی دریافتی مورد نیاز بدن نیز خشکی لب ها را رفع می کند.
قرار گرفتن در معرض آفتاب داغ و باد های خشک به ویژه در مناطق گرم و خشک باعث تبخیر رطوبت لب و خشکی آن می شود.
سرمای شدید و سوز باد های سرد زمستان هم به خصوص در فصل های سرد سال همین تأثیرات را در پی دارد.
در این شرایط استفاده از تقویت کننده های موضعی لب با خاصیت ضد آفتاب جهت حفظ سلامت لب ها قابل توصیه می باشد.
بروز بعضی از عفونت های قارچی در افراد با خشکی گوشه های لب و در نتیجه قرمزی، ترک خوردن و سوزش شدید این ناحیه از بدن همراه است.
ایجاد ترک خوردگی های مزمن در خط میانی لب تحتانی به خصوص در کودکان از دیگر علائم این نوع عفونت ها به شمار می رود.
این نوع ترک خوردگی ها صرفاً با مصرف پماد های آنتی بیوتیک تحت نظارت پزشک بهبود می یابند.
مصرف بعضی از دارو ها مانند آنتی هیستامین ها، دیورتیک ها، دارو های شیمی درمانی و درمان آکنه، فشار خون بالا و تهوع سبب خشکی می شود.
زیاده روی در مصرف مکمل ویتامین A هم پوسته پوسته شدن لب ها را در پی دارد.
در صورت بروز عوارض شدید بر اثر مصرف این دارو ها مراجعه به پزشک و مصرف دارو های جایگزین بهترین گزینه است.
مواد آرایشی لب حاوی موادی مانند روغن کرچک، شی باتر، موم زنبور عسل، روغن درخت چای و … هستند. ترک خوردگی لب همراه با تورم زیاد نشانگر یک واکنش آلرژیک و حساسیت این ناحیه به یکی از این مواد است.
این مسأله در مورد مصرف مواد غذایی خاص مانند لیمو، پرتقال، پوست انبه و … محصولات بهداشتی و پروتز دندان نیز در بعضی از افراد مصداق دارد.
یادداشت و بررسی کلیه عوامل حساسیت زا و محرک و دوری کردن از آنها به ویژه رژلب های چرب و مایع از بروز خشکی لب جلوگیری کند.
مراجعه به پزشک و استفاده از دارو های ضد حساسیت و استعمال پماد ویتامین A به بهبود این عوارض کمک می کند.
جویدن لب و خیس کردن لب با زبان یا لیسیدن لب سبب ایجاد رطوبت موقت و از بین بردن چربی طبیعی پوست بر اثر بزاق دهان، افزایش تبخیر پوست لب و خشکی و ترک خوردن این ناحیه می شود.
مالیدن روغن نارگیل، ترکیبات گلیسرین و عسل و وازلین و عسل یا ژل آلوئه ورا روی لب به افزایش رطوبت لب و بهبود خشکی آن کمک می کند.
تنفس از راه دهان تماس لب ها با هوای بیشتر و خشکی آنها را در پی دارد. ابتلا به بعضی از بیماری ها مانند سرماخوردگی، آپنه خواب، سینوزیت و … موجب تنفس از راه دهان می شود.
قرار دادن دستگاه رطوبت ساز در محیط خانه، مرطوب کردن لب ها با روغن های گیاهی و پاکسازی مسیر های هوایی بینی، مراجعه به پزشک و در صورت نیاز عمل جراحی جهت سهولت در تنفس از راه بینی خشکی لب را برطرف می کند.
استعمال سیگار، توتون، تنباکو و … و قرار گرفتن در معرض دود سیگار باعث کم آبی بدن، تبخیر رطوبت لب، خشکی و ترک خوردن آن می شود.
سیگار کشیدن زمینه ابتلا به بیماری های مختلف دهان و دندان و رشد باکتری ها در دهان را نیز فراهم می کند که بعضی از علائم این بیماری ها در لب نیز ظاهر می شوند.
در اینگونه موارد ترک دائمی سیگار و دخانیات و مشورت با پزشک جهت مراقبت از لب و کاهش علائم ناشی از سیگار کشیدن به رفع خشکی لب کمک می کند.
مصرف کم چربی های سالم در رژیم غذایی تولید چربی روان کننده حاوی اسید های چرب را در پوست بدن کاهش می دهد. همین موضوع به بروز خشکی پوست و لب در افراد می انجامد.
مصرف بعضی از مواد غذایی سالم مانند گردو، کره بادام زمینی، روغن زیتون و نارگیل خالص و اسید های چرب با زنجیره متوسط سبب تأمین چربی های مورد نیاز بدن و بهبود خشکی لب می شود.
● ابتلا به بعضی از بیماری ها مانند اگزما، پسوریازیس، سرطان، ایدز، سندرم شوگرن، کم خونی، دیابت و … / مراجعه به پزشک، تشخیص و درمان بیماری از طریق دارو درمانی و سایر روش های درمانی مورد نیاز
● مسافرت های هوایی / نوشیدن آب کافی طی سفر و استفاده از مرطوب کننده های لب
● دوش آب داغ / دوش گرفتن با آب ولرم و مالیدن مرطوب کننده به لب بعد از استحمام
● یائسگی / مراجعه به پزشک، هورمون درمانی، مصرف دارو و … جهت کاهش علائم یائسگی
● پیری و افزایش سن / تقویت لب با منابع غذایی غنی از ویتامین B2، ساییدن سلول های مرده از روی پوست با ترکیب عسل و شکر، استفاده از تقویت کننده های موضعی
● بارداری / مشورت با پزشک، نوشیدن آب کافی و استفاده از تقویت کننده و مرطوب کننده لب تحت نظارت پزشک
● سایر روش های درمانی : استفاده از لوسیون پوست و انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب، پرهیز از کندن پوست لب، استعمال محلول گلبرگ گل سرخ،
روغن کرچک، تکه خیار، چای سبز و … روی لب، قرار دادن دستمال مرطوب روی لب ها و برداشتن آن به جای مالیدن دستمال روی لب برای تمیز کردن آن بعد از صرف غذا و …
خشکی لب نشانه چیست با روش درمان | سایت فتوکده