غذا به عنوان یکی از نیازهای اولیه انسان، در مناطق مختلف دنیا به شکلهای گوناگونی پخته شده و سرو میگردد. درواقع هر منطقه جغرافیایی باتوجه به داشتههای منطقه، غذاهای مختلفی دارد که مختص آن شهر یا کشور است.
گرجستان به عنوان یکی از کشورهای توریستی دنیا، غذاهای لذیذ بسیاری دارد که در سفر با تور گرجستان میتوانید این طعمها را تجربه کنید.
از مزیتهای سفر به گرجستان، تجربه خوردن انواع مختلف غذاهای محلی این کشور، خصوصاً شهر تفلیس آن است. چشیدن طعم غذاهای گرجستان، تجربهی مزهها و لذتهای مختلفی را برای شما مسافر عزیز به ارمغان میآورد.
از معروفترین غذاهای گرجستان میتوان به خاچاپوری اشاره کرد. این غذا از اصلیترین منوی غذایی این کشور به شمار میرود که مختص شهر تفلیس بوده و در تمامی رستوارنها و کافههای این کشور سرو میشود. درواقع خاچاپوری نشان دهنده فرهنگ و تمدن این کشور بوده و نماینده غذاهای لذیذ آن به شمار میرود. نحوه پخت این غذا به این گونه است که در ابتدای امر خمیری را آماده کرده و به حالت چشم آن را قالب میزنند. پس از تکمیل مراحل قالب زنی، پنیر را روی خمیر قرار داده و درون فر قرار میدهند.
پس از آنکه نان به صورت برشته شده پخته شده و پنیر روی آن نیز ذوب شد، یک عدد تخم مرغ را شکسته و به روی آن میریزند. تخم مرغ در حرارت پایین پخته شده و پس از خارج کردن از فر، کره آب شده را بر روی آن زده میشود که طعم فوقالعادهای به غذا میبخشد. پس میتوان گفت مهمترین مواد تشکیل دهنده این غذا، نان، پنیر، تخم مرغ و کره است که طبق دستورپخت بالا به مرحله آماده سازی و سرو میرسد.
از دیگر غذاهای معروف گرجی میتوان به خینکالی اشاره کرد که از جنس خمیر نان بوده و ظاهری شبیه به یک بقچه دارد که همین ویژگی موجب جلب نظر افراد به آن میشود.
درون خینکالی از سبزیجات، ادویههای خاص و گوشت استفاده میشود. این مواد درون این خمیر قرار گرفته شده و مدت زمان پخت زیادی را نیاز دارد تا طعم اصلی غذا به آن منتقل گردد. ظاهر این غذا بسیار مشابه به غذای چینی، دامپلینگ است و روش خوردن آن نیز متفاوت بوده و آداب خاص خود را دارد.
در بین آسیاییها یکی از پرطرفدارترین غذاها، کباب است که به عنوان غذای محلی اکثر کشورهای آسیایی به شمار میرود. از جمله معروفترین غذاهای گرجستان، کباب متسوادی بوده که متشکل از تکههای گوشت است.
گوشت به کار برده شده برای پخت این کباب، از گوشت بره، گوساله و یا حتی بعضا خوک است که نسبت به نوع مراسم و درخواستی که مشتری دارد، طبخ میشود.
این نوع از کباب یکی از غذاهای محلی و مجلسی گرجستان به شمار میرود که در جشنهای باتومی و… بیشترین استفاده را دارد. در پخت این نوع از کباب، از هیچ نوع چاشنی، لیمو و.. استفاده نمیشود و تنها مقداری نمک به گوشت آن زده شده تا مزه اصلی حفظ شود. معمولاً این غذا را به همراه سس مخصوص ترش سرو میکنند.
اگر گیاه خوار هستید، نگران نباشید! در گرجستان میتوانید از غذاهای گیاهی لذیذ این منطقه نیز لذت ببرید. یکی از پرطرفدارترین غذاهای گیاهی گرجی که به عنوان غذای محلی شهر تفلیس به شمار میرود، بادریجانی نیگوزیت است. این لغت به معنای بادمجان و گردو است که در پخت این غذا از آن دو به عنوان اصلیترین مواد استفاده میشود.
روش پخت به این گونه است که در ابتدا بادمجانهای ورق شده را به طور کامل سرخ میکنند و سپس درون آن از موادی چون گردو، سیر و سبزیجات جهت پرکردن آن استفاده میکنند. معمولاً این غذای لذیذ به عنوان عصرانه و یا دسر بعد از غذا استفاده میشود. میتوان روی این غذا را پس از آماده شدن، با دانههای انار نیز تزئین نمود.
از معروفترین سوپهای گرجی، سوپ خارچو است که به صورت پورهای سرو میشود. برخی ادعا دارند که این غذا مختص کشور روسیه بوده و ریشه گرجی ندارد. این ادعا صحصح نیست، سوپ خارچو اصالتی گرجی دارد و به دلیل لذیذ بودن، وارد منوی روسیها نیز شده است. برای پخت این غذا از سیر، ادویههای مخصوص گرجی، گوشت و گردو استفاده میشود.
این گوشت میتواند گوشت مرغ یا گوساله باشد. پس از آنکه گوشت را به مدت چند ساعت درون سس متشکل از گردو مزه دار کردید، وقت آن رسیده است که به همراه تکههای لواشک ترش به مرحله پخت برسد. پس از چند ساعت این سوپ آماده سرو با نان مخصوصی به نام شتی است.
سخن پایانی
اگر برای سفر کردن کشور گرجستان را انتخاب کردهاید، بدانید که علاوه بر جاذبههای گردشگری مختلفی که در شهرهای مختلف آن از جمله باتومی و تفلیس وجود دارد.
خوردن غذاهای لذیذ و بسیار متنوع نیز در انتظار شماست. غذاهای مختلف و لذیذی که دارد، میتوان گفت با هرنوع ذایقهای سازگار هستند. در واقع شما با سفر کردن میتوانید انواع مختلفی از غذاها را با دستورهای پخت مختلف و طعم و لذت متفاوت تجربه کنید.
هر غذایی نشان دهنده تمدن و نوع منطقه جغرافیایی است که به آن سفر کردهاید و میتوانید با خوردن غذاهای گرجی، به علایق مردم این کشور دست پیدا کنید.