سینوزیت + درمان سینوزیت چرکی و کهنه در طب سنتی

.درمان سینوزیت مزمن و چرکی با طب سنتی

 

  درمان سینوزیت مزمن و چرکی

 


 
سایت فتوکده : سایتی برای همه
 
 

سینوزیت + درمان سینوزیت چرکی و کهنه در طب سنتی

سینوزیت از جمله مشکلاتی هست که زیاد مرتبط به فصل بخصوصی نیست، اما در هوای سرد بیشتر عود می کند و سبب سردرد های وحشتناکی می شود

حفره‌هایی به نام سینوس در قسمت‌های پیشانی و گونه‌ ها وجود داشته که در اثر سوز و سرما با ترشحات عفونی همراه بوده و تنفس را برای فرد با مشکل روبه رو می‌ کند.

عفونت‌ های سینوسی در هر سنینی بروز پیدا کرده و در صورتی که برای درمان آن اقدام نشود عوارض جدی را در پی خواهد داشت، در این مطلب با درمان سینوزیت در طب سنتی آشنا می شوید

درمان سینوزیت در طب سنتی

علت بروز سینوزیت

به طور معمول عفونت‌های سینوزیت در اثر سرما و انتفال یک ویروس از راه تنفس ایجاد می‌ شود، برخی از باکتری‌ ها و قارچ‌ ها نیز می‌ توانند در ایجاد این بیماری و تشکیل عفونت های سینوسی صورت نقش داشته باشند.

گاهی در اثر یک سرماخوردگی ساده و تجمع خلط در سینوس‌ ها، حفره‌ های سینوزیت بسته شده و با التهاب، تورم و درد بیماری بروز پیدا می‌ کند.

افرادی که بیش‌ تر از سایر افراد در معرض آلاینده‌ های هوا و دود سیگار هستند، آلرژی داشته  و یا در قسمت بینی با انحراف تیغه و پولیپ مواجه‌ اند به مشکل سینوزیت دچار می‌ شوند.

علائم سینوزیت

به دلیل بسته شدن حفره‌ های سینوسی و جمع شدن عفونت در قسمت صورت علائمی از جمله سردرد، گرفتگی بینی، تب، حساسیت به لمس، تغییر رنگ در ترشحات بینی، سرفه، آب ریزش بینی، چشم درد و گلو درد در بیمار بروز می کند

افرادی که دچار سینوزیت هستند در صورت برخورد سرما  با صورت و خم کردن صورت به سمت جلو دردها شدید در پیشنانی، چشم ها احساس می کنند

درمان سینوزیت کهنه و چرکی در طب سنتی

۲۰ روش درمان سینوزیت با طب سنتی

طب سنتی برای درمان عفونت‌ های سینوسی صورت و کاهش علائم درد روش‌ های درمانی را ارائه کرده است که در زیر می توانید آنها را بخوانید و امتحان کنید :

۱- بخور دادن

به منظور کاهش التهاب و عفون ت‌های سینوسی بخور بهترین پیشنهاد طب سنتی است چرا که با شل کردن مخاط‌ های ضخیم در مجرای تنفسی به بهبودی فرد کمک می‌ کند.

برای باز شدن سینوس‌ها روزی سه تا چهار مرتبه در روز بخور انجام دهید؛ سر خود را با حوله پوشانده و در مقابل ظرف کوچک جوشانده قرار دهید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخار را استنشاق کنید.

برای بخور می‌ توانید از نعنا، بابونه و یا اکالیپتوس استفاده کنید.

۲- چای زنجبیل

چای زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی و التهابی در درمان سینوزیت بسیار مؤثر است.

مقداری زنجبیل را به مدت ۵ دقیقه در یک استکان آب داغ جوشانده و سپس مقداری آب لیمو و یک قاشق غذاخوری عسل به آن بی افزایید، روزی ۲ تا ۳ مرتبه از این دم‌نوش میل کنید.

۳- روغن‌های گیاهی

روغن‌های زیتون، آویشن و یا مرزنجوش دردهای قسمت صورت را تسکین می‌ دهند، روغن آویشن به دلیل داشتن یک ماده‌ی ضد اسپاسم به نام کارواکرول در درمان سینوس‌ها موثر است.

به نصف استکان روغن زیتون چند قطره روغن آویشن اضافه کرده و قسمت‌های بینی، پیشانی و گونه‌ ها را به آرامی ماساژ دهید.

۴- سیر

خواص آنتی باکتریال سیر در درمان هر نوع عفونتی تأثیر گذار است، سیر به عنوان یک ضد احتقان طبیعی به پاک سازی مخاط‌ ها کمک می‌ کند.

جویدن ۲ عدد حبه‌ سیر با معده‌ خالی در طب سنتی توصیه شده، همچنین میتوانید مقداری سیر را خرد کرده و در آب جوش بریزید و از بخار آن استنشاق کنید.

۵- ترب کوهی

ترب کوهی به عنوان یک آنتی‌ بیوتیک با داشتن سولفور عفونت‌ ها را از بین می‌ برد

یک تکه از ترب کوهی را در دهان قرار داده و مانند شکلات بمکید تا مزه‌ی آن را کاملا احساس کنید سپس آن را جویده و میل کنید، به مدت یک هفته روزی چند مرتبه این روش را تکرار کنید تا بهبودی حاصل شود.

۶- فلفل قرمز

برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب و افزایش جریان خون فلفل قرمز بهترین روش درمانی است یک قاشق چای خوری از پودر فلفل را در یک استکان آب گرم حل کرده و ۲ تا ۳ مرتبه آن را در روز میل کنید.

۷- پونه کوهی

روغن پونه کوهی دارای خواض ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌ کند، در نصف استکان آب دو قطره از روغن را ریخته و بجوشانید سپس از بخار آن تنفس کنید.

روش دیگر آن است که روزانه به مدت یک هفته چند قطره از روغن را روی زبان بچکانید و میل کنید.

۸- پیاز

در طب سنتی پیاز ماده‌ ضد التهاب و برطرف کننده‌ی عفونت بوده و به دلیل داشتن سولفور در برطرف کردن باکتری‌های صورت نقش مثبت می‌ گذارد.

یک عدد پیاز را در ظرف آب خرد کرده و ۵ دقیقه بگذارید تا بجوشد بعد از بخار آن به مدت ۵ دقیقه تنفس کنید، آب پیاز را از صافی رد کرده و بعد میل کنید.

چند مرتبه در روز به مدت چند هفته این روش را تکرار کنید.

۹- سرکه سیب

خواص ضد باکترایی، ضد قارچی و ضد ویروسی سرکه‌ سیب باعث شده تا یکی از بهترین روش‌ های درمان سینوزیت باشد.

دو قاشق چای خوری از سرکه را در یک استکان آب گرم ریخته و سپس یک قاشق چای خوری عسل به آن بی افزایید و روزی سه مرتبه به مدت ۵ روز از این محلول میل کنید.

۱۰- چای شنبلیله

در تسکین احتقان بینی و رفع عفونت‌ های سینوسی چای شنبلیله معجزه می‌ کند، در یک کاسه آب ۲ قاشق چای خوری دانه شنبلیله ریخته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا دانه‌ ها نرم شود.

یک قاشق مربا خوری عسل به آن اضافه کرده و میل کنید.

۱۱- شست و شوی بینی

از درمان‌های مؤثر بهبود سینوس‌ها شست و شوی بینی با سرم استریل است، یک سرنگ را از سرم نمکی پر کرده و بینی را با آن بشویید.

۱۲- شلغم

در صورتی که بیماری سینوزیت در اثر سرماخوردگی ایجاد شده باشد شلغم یکی از بهترین انتخاب‌ هاست، شلغم را در آب جوش قرار داده و بپزید و با کمی نمک بخورید.

لبته شاید خیلی‌ها از این روش استفاده نمی‌ کنند اما شلغم خام از شلغم پخته بیشتر خواص ضد باکتریایی دارد، می‌ توانید مقداری از شلغم را همراه غذا به صورت خام میل کنید.

۱۳- سیاه دانه

خواص ضد اسپاسمی و ضد التهابی سیاه دانه سبب از بین رفتن عفونت‌ های مجاری تنفسی می‌ شود، برای این منظور مقداری از دانه‌ های آن را در یک پارچه‌ توری ریخته و آن را گره بزنید سپس آن را نزدیک بینی قرار دهید و بوی آن را استشمام کنید.

۱۴- کمپرس گرم

برای تسکین دردهای سینوزیت و تخلیه مخاط‌ های مجاری تنفسی که بسیار آزاد دهنده است یک عدد حوله را در آب داغ قرار داده و بعد از اینکه آب آن را گرفتید روی گونه‌ها و پیشانی به مدت سه دقیقه قرار دهید.

۱۵- سوپ مرغ

سوپ یکی از بهترین غذاهایی است که در صورت گلو درد و دردهای صورت توصیه می‌ شود آن را حتماً به صورت گرم میل کنید، برای تأثیر بیشتر می‌ توانید آن را با مقداری فلفل قرمز بخورید.

۱۶- نمک 

نمک می‌ تواند به مدت زیادی گرما را در خود نگه دارد، برای گرم کردن صورت و کاهش التهاب و سوزش مجرای بینی مقداری نمک را در ظرفی ریخته و روی گاز حرارت دهید تا گرم شود.

سپس آن را میان پارچه و یا حوله‌ تمیز ریخته و آن را خوب ببندید، پارچه را روی گونه‌ ها و پیشانی قرار دهید تا درد التیام یابد.

۱۷- دم‌نوش بابونه

گیاه بابونه دارای خواص ضد التهابی و باکترایی است و برای درمان عفونت‌ های سینوسی بهترین انتخاب است، گیاه بابونه را همراه با یک استکان آب جوش دم کرده و روزانه از آن میل کنید.

۱۸- دم‌نوش چهار گل

اگر سینوزیت شما از سرماخوردگی تشدید پیدا کرده است کافی است تا طبق توصیه‌ طب سنتی عمل کنید، دم‌نوش چهار گل با باز کردن مجاری تنفسی و رفع گلو درد در بهبودی سینوزیت تأثیر گذار است.

روزانه یک لیوان از دمنوش گیاه را میل کنید.

۱۹- عنبر نسارا

از موثرترین روش‌ های پاک‌ سازی عفونت‌ های مجرای تنفسی ، رفع گرفتگی بینی و رفع سردرد در طب سنتی استفاده از عنبر نسارا می‌ باشد.

عنبر نسارا همان پشکل الاغ ماده است که می‌ توانید از عطاری‌ها آن را تهیه کنید، یک تکه از آن را مانند اسفند روی آتش قرار داده و دود آن را استنشاق کنید.

۲۰- روغن مرزنگوش

آنتی اکسیدان های موجود در روغن مرزنگوش به همراه خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی به بهبودی سینوزیت‌ ها کمک می‌ کند، ۲ بار در روز ۲ قطره از روغن گیاه را زیر زبان قرار دهید.

می‌ توانید در یک لیوان آب نیز ۳ قطره روغن را ریخته و ۱ تا ۲ بار در روز میل کنید.

رمان سینوزیت با طب سنتی گیاهی | سایت فتوکده

مطلب مفید بود ؟ ۸۱ ۲۰

شما هم بخوانید